Află secretele prezentării perfecte și alte curiozități despre PowerPoint


Apărut în 1987, sub numele de „Prezentator”, la ora actuală – PowerPoint este cel mai la îndemână program pentru a crea prezentări grafice, fiind folosit de peste 500 milioane utilizatori la nivel mondial. 

Cu toții ne-am intersectat cu acesta: fie la școală și cursuri, fie în timpul pandemiei pentru a învăța sau a ne face munca! De folosit, majoritatea știe cum stau lucrurile, însă mai puțini au săpat adânc în istoric, aflând curiozități cel puțin interesante. Pentru asta, Youth.md vă vine în ajutor:

  • În medie, un angajat obișnuit lucrează 2 ore pentru a face o prezentare PowerPoint.
  • Inventatorul PowerPoint-ului a fost nimeni altul decât Robert Gaskins, care a vândut programul lui Microsoft pentru suma de 14 milioane dolari.
  • În medie, o singură pagină în prezentare – un slide, are 40 cuvinte.
  • Există jocul PowerPoint Karaoke, care poate fi jucat oricând în familie sau în cercul de prieteni. Ideea este ca unul să iasă în față și să prezinte foarte încrezător o prezentare, pe care nu a văzut-o înainte, fără a sări pe pagini. Aceste prezentări pot fi create de ceilalți participanți, făcându-le amuzante intenționat, astfel ca să se râdă cât mai mult. Jocul îmbunătățește calitățile de orator, încrederea în sine și este pur și simplu distractiv, alături de oamenii care trebuie.
  • Publicul are o durată de atenție de aproximativ 10 minute la prezentări. 
Microsoft PowerPoint, Slide Presentation Software, PPT


De aceea, acestea trebuie făcute în așa fel încât să capteze atenția din start, să fie bine structurate și ușor de învățat. Prezentările PowerPoint sunt delicate. Ne pot ușura viața sau pot fi cel mai enervant și plictisitor lucru din lume; iar ca să evităm astfel de situații, în calitate de creator al proiectului, ar trebui să ții cont de 3 sfaturi: conținutul; slide-urile folosite și livrarea informației.

CONȚINUT

Să faci o prezentare este o responsabilitate, care pune presiune pe tine, întrucât nu ai vrea ca din cauza ta, oamenii să-și piardă timpul. Așadar, trebuie să ai scop bine stabilit. Cu o structură simplă, dar captivantă; lucrurile vor merge de la sine, urmând un fir logic. Ideea este ca la final, oamenii să plece cu ceva și să se simtă satisfăcuți. Mai degrabă primesc informație de bază, pe care o țin minte, decât o abundență în detalii deloc necesară; care doar o să-i obosească și debusoleze. 

SLIDE-URI

Publicul vrea structură inclusiv în felul în care arată slide-urile. Ar fi ideal dacă prezentarea ar începe cu un rezumat. Auditoriul constă din oameni diferiți; care asimilează informația diferit. Respectiv, un mod de a încorpora elemente auditive, vizuale, interactive; statistici este răspunsul. Paragrafe întregi, scris mic, culori stridente în exces, calitate proastă a pozelor; lipsa diacriticelor sunt exemple de „așa nu” și cele mai des întâlnite răspunsuri, când vine vorba de lucruri enervante! În schimb, cuvintele-cheie sunt binevenite; pentru că „Oamenii nu pot să citească și să asculte în mod eficient în același timp!”.

Learning PowerPoint 2019

LIVRARE

În afară de sfatul evident de a nu citi prezentarea și de a o povesti cu propriile cuvinte; foarte importantă este repetiția – unica modalitate de a excela. Astfel, vei ști durata, fluxul și vei deveni familiar cu informația. Repetiția înseamnă încredere. De asemenea, dacă nu citești; te poți focusa pe oamenii din fața ta și poți interacționa cu ei. Informația rămâne mai bine întipărită dacă oferi exemple sau povești din viața reală și în cazul diagramelor sau listelor – opțiunea „animații”.

Sper că vei ține cont de aceste sfaturi în viitoarele prezentări și atunci când vei vorbi despre PowerPoint cu cineva; îi vei putea spune câteva curiozități!

Nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Instagram, Facebook și Telegram

Reporter Youth.md: Guțan Oana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job part-time // Asociația obștească gyneco.md angajează contabil
Next Cunoaște-i pe cei mai activi tineri! RVC Center vă invită la decernarea premiilor „Voluntarul anului” ediția 2020
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply