Cum a afectat inteligența artificială educația și ce impact are asupra copiilor?


Odată cu transformarea continuă a societății și evoluția rapidă a tehnologiei, inteligența artificială începe să ocupe un rol central în educația modernă și în creșterea copiilor. Cum afectează AI educația și creșterea copiilor și ce beneficii sau provocări aduce pentru părinți și profesori? La aceste întrebări vor răspunde Anna Ubeivolc și  Tudor Lapp în cadrul workshop-ului „Pandora’s Box: AI in Teaching and Parenting”, o sesiune care va explora impactul și regulile necesare în interacțiunea dintre AI și copii.

Anna Ubeivolc este o psihoeducatoare, dezvoltatoare de programe educaționale și directoare de operațiuni în educație în cadrul la Urban Center. Cu o vastă experiență în domeniul psihoeducației, aceasta se dedică dezvoltării unor programe inovatoare care susțin creșterea personală și educațională a tinerilor.

Rolul ei de directoare de operațiuni îi permite să coordoneze și să implementeze strategii eficiente, menite să îmbunătățească experiența educațională a elevilor și să promoveze o cultură de învățare incluzivă.

Tudor Lapp este profesor de informatică și formator la Centrul Clasa Viitorului și are un interes deosebit față de inteligența artificială, robotică, microelectronică și implementarea de tehnologii educaționale digitale și inovații. 

Pe lângă faptul că este licențiat la University of East London în Computer Science, Tudor Lapp crede în dezvoltarea educației în Republica Moldova prin STEAM și integrarea unei suite de tehnologii inovative, care să le ofere elevilor capacitatea de a gândi critic, cerceta și rezolva probleme din viața reală.

Agenda evenimentului include o introducere generală, două workshop-uri dedicate părinților și profesorilor, desfășurate în limba rusă și, respectiv, în română, după care urmează o discuție panel și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Workshop-ul va aborda provocările create de AI, inclusiv riscurile și beneficiile acesteia pentru dezvoltarea copiilor. Participanții vor învăța cum să îndrume copiii în utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale, să-i protejeze de pericolele deepfake-urilor și să stabilească limite clare pentru a preveni dependența de tehnologie.

Subiectele cheie care vor fi abordate în cadrul workshop-ului sunt:

1. AI și dezvoltarea psihică: Se va discuta cum influențează AI învățarea și dezvoltarea competențelor copiilor, precum și efectele asupra identității lor.

2. Riscul de deepfake: Cum poate AI să genereze imagini și sunete false și ce măsuri de precauție pot lua părinții.

3. Respectarea drepturilor de autor și etica: Cum trebuie gestionate creațiile generate de AI în rândul tinerilor.

4. Gestionarea interacțiunii cu AI: Vor fi analizate riscurile de a înlocui interacțiunile umane cu cele artificiale și cum acest lucru poate influența dezvoltarea emoțională a copilului.

Detalii eveniment:
• Data: 18 noiembrie 2024
• Ora: 17:30
• Locația: Clasa Viitorului, Universitatea Ion Creangă 
• Evenimentul va fi în limba rusă și română 

Înregistrează-te acum folosind linkul https://unde.io/event/840

Workshop-ul „Pandora’s Box: AI in Teaching and Parenting” va oferi instrumente esențiale pentru părinți și profesori, ajutându-i să pregătească copiii pentru o lume în care AI devine tot mai prezentă. 

Vino la workshop pentru a explora impactul AI asupra copiilor și pentru a descoperi regulile necesare unei interacțiuni sigure între copii și tehnologie.

Organizarea workshopului este posibilă datorită suportului proiectului Clasa Viitorului, Tehnologiile Viitorului, USAID, Suedia Sverige și UKAID, Universitatea Ion Creanga, Pizza Box, Nordica și a partenerului media Diez.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Jurnaliștii pot studia și perfecționa la Knight- Wallace Fellowship
Next Jeopardy: How Much Do You Know About American Education?
Sigmoid
About the author

Sigmoid

Sigmoid is an R&D organization whose goal is to develop people and products that will boost the development of Artificial Intelligence and it's usefullness in every day life.

No Comment

Leave a reply