Află aici totul despre Regina Elisabeta a II-a


Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary) a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 până la decesul acesteia în data de 8 septembrie 2022; domnind pentru o perioadă considerabilă de 70 de ani.

Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre datele biografice interesante din viața reginei Elisabeta, precum și despre caracteristicile domniei acesteia, specificate fiind și curiozități neștiute.

#1 Date biografice mai puțin cunoscute:

Queen Elizabeth II: See Colorized Photos of a Young Queen | Time
  • Născută prin cezariană pe 21 aprilie 1926, Elisabeta a fost prima fiică a unui prinț care, deși al doilea în succesiune; nu părea că va deveni rege. 
  • La nașterea ei a fost prezent ministrul de interne William Johnson Hicks, pentru că obiceiul spune că un astfel de oficial trebuie să se asigure că bebelușul nu este schimbat, printr-un complot, cu un altul. 
  • Tânăra Elisabeta a crescut în inima Londrei, într-un palat cu 25 de camere, cu o sală de bal și o grădină enormă. Deși în fotografiile din copilărie apare împreună cu părinții iubitori; de fapt, Elisabeta și sora sa, Margaret, au fost crescute de o armată de servitori și profesori și își vedeau rar părinții.
  • A fost căsătorită cu prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, la 9 aprilie 2021. 
Queen Elizabeth II Was Told Not to Marry Prince Philip for the Most Unusual  Reason | Glamour
  • Regina are o căsnicie de 69 de ani cu Prințul Philip și este primul monarh britanic care și-a celebrat Nunta de Diamant. S-au căsătorit pe 20 noiembrie, 1947, la Westminster Abbey. De atunci și până acum, cei doi au trimis peste 37.000 de felicitări de Crăciun.
  • Monarhia a fost pe primul loc, înaintea persoanei.

#2 Domnia sa semnificativă:

  • A fost cel mai longeviv monarh britanic, cel mai în vârstă și mai longeviv șef de stat în exercițiu și al doilea monarh suveran ca lungime a domniei din istoria lumii (după Ludovic al XIV-lea al Franței).
  • La 27 de ani, regina Elisabeta a urcat pe tron, începându-și perioada sa de domnie- în calitate de regină.
  • În 1947, în cadrul unui turneu de peste mări, într-o emisiune către Commonwealth-ul britanic la ziua ei de 21 de ani, ea a făcut următoarea promisiune: „Declar în fața voastră că toată viața mea; fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată serviciului vostru și serviciului măreței noastre familii imperiale căreia îi aparținem cu toții”.
See photos from Queen Elizabeth's Platinum Jubilee celebration - The Boston  Globe
  • De la nașterea Elisabetei, Imperiul britanic și-a continuat transformarea în Comunitatea Națiunilor.
  • A serbat Jubileele de Argint (1977), de Aur (2002) și de Diamant (2012) și a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea).
  • Regina Elisabeta a devenit conducătoare a Commonwealth-ului și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului; Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon.

 #3 Curiozități:

  • În 1940, Elisabeta, în vârstă de 14 ani, a realizat prima sa emisie radio în timpul emisiunii „Ora copiilor” de la BBC, adresându-se altor copii care fuseseră evacuați din orașe. Ea a declarat: „Încercăm să facem tot ce putem pentru a ne ajuta marinarii, soldații și aviatorii noștri viteji și încercăm; de asemenea, să suportăm propria noastră parte din pericolul și tristețea războiului. Știm, fiecare dintre noi, că până la urmă totul va fi bine”.
  • Elisabeta a II-a are două zile de naștere – una reală, pe 21 aprilie, și una oficială pe care o serbează într-o sâmbătă din luna iunie, atunci când vremea este una potrivită.
  • În timpul domniei sale, ea a vizitat 117 țări, iar portretul înfățișării acesteia este reprezentat în cele peste 130 de portrete oficiale, primul dintre ele fiind pe când avea doar 7 ani, în 1933.
Queen Elizabeth II is dead at 96. Her remarkable reign, explained. - Vox
  • Este singura persoană din UK care are voie să conducă fără permis și care NU are unul.
  • În aceeași categorie intră și faptul că Regina nu are și nu are nevoie de pașaport.
  • Nu trebuie să plătească taxe, deși face acest lucru voluntar din 1992. Nu poate fi arestată vreodată, este complet imună la acest lucru, și nu este obligată să se supună Liberului Acces la Informații.
  • Are o mare pasiune pentru câinii de rasă Corgi și primul cățel din această rasă (pe nume Susan) l-a primit când avea doar 18 ani. În timpul domniei sale, ea a avut peste 30 de câini Corgi.
  • Regina deține sturionii, balenele și delfinii (considerați pești regali) din apele britanice, este pasionată de călărit și se îmbracă super colorat pentru a putea fi văzută ușor.
  • Coroana Imperială de Stat a Reginei este făcută din 2,868 de diamante. Regina are o colecție impresionantă de bijuterii, atât moștenite, cât și primite, iar aici includem și cel mai mare diamant roz din lume.
  • Elisabeta a II-a are și propriul ei bancomat, instalat la subsolul Palatului Buckingham. Acesta este asigurat de Coutts, una dintre cele mai prestigioase și exclusiviste bănci din Marea Britanie.

Cu siguranță, regina Elisabeta a 2-a a fost o personalitate remarcabilă, a cărei importanță semnificativă este nemăsurabilă. Deși a domnit cu o onoare și o grație deosebită pe o perioadă de 70 de ani, existența ei va rămâne veșnic în amintirea noastră. 

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum legalizăm munca în agricultură? Soluțiile propuse de Guvern
Next Turneul teatral „Scrisori către mama și tata” a călătorit întreaga țară!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =