Patru noi trasee de ciclism, cu o distanță totală de 173 de kilometri, au fost create și lansate pentru a descoperi tradițiile, cultura și bucătăria locală. Traseele au fost marcate cu indicatori ecologici și hărți au fost create în format digital ce pot fi descărcate folosind codurile QR de pe portalul www.moldova.travel.
Fiecare traseu are o lungime de aproximativ 40 km, care poate fi parcurs fie cu bicicleta, fie pe jos, și oferă peisaje reprezentative pentru aceasta regiune.
Traseul de ciclism C2 intitulat „Pe urmele culturii, tradițiilor și bucătăriei găgăuze”: traseul de ciclism Comrat – Ceadir Lunga.
Acest traseu are o lungime de 53 de km iar turiștii pot descoperi gastronomia locală autentică a comunității găgăuze. Începând din Comrat, capitala Găgăuziei, și plimbându-te cu bicicleta prin țară și satele Găgăuziei vei simți atmosfera găgăuzească – unică în originile sale etnice turcești – și vei gusta din preparatele tradiționale, arome și vin. Pe acest traseu veți avea șansa de a degusta vinul a două dintre cele mai cunoscute crame locale, de a explora istoria în cele mai cunoscute muzee găgăuze și de a încerca cea mai bună giuzlemea și kavurma la complexul etno-turistic „Găgăuz Sofras ı”.
Traseele de ciclism C3, C4, C5, intitulate „Descoperă căldura din sudul Moldovei”, îi vor încânta pe vizitatori să revină iar și iar în cea mai caldă regiune a țării.
C3 – Traseul Plopi-Pașcani include vizite la crame și conexiunea cu natura. Pe acest traseu veți găsi singurul izvor din Moldova căruia îi arde apa și veți descoperi frumosul oraș balnear – Cahul.
C4 – Traseul de ciclism Plopi – Pașcani – Slobozia Mare este unic pentru diversitatea peisajelor naturale pe care le prezintă, dar și pentru oamenii pe care îi vei întâlni de-a lungul acestuia – meșteri folclorici, gospodine, cântăreți și oameni simpli, dar deosebiți la suflet. Pe acest traseu vei avea parte de o experiență culinară autentică din regiunea de sud. De asemenea, poți experimenta mai multe aventuri ușoare – plimbări cu barca pe apă, vizionarea păsărilor, plimbări cu cai. Traseul cuprinde 9 artizani, 2 muzee, pensiuni, crame, dar și unele dintre cele mai frumoase puncte de vedere din Moldova, mai ales la apus – Dealurile de aur Văleni și Lacul Beleu – un loc perfect pentru relaxare după o zi lungă cu bicicleta.
C5 – Traseul ciclism Slobozia Mare – Vulcănești vă invită să descoperiți peisaje naturale neexplorate unde veți pedala de-a lungul dealurilor acoperite cu vii și livezi. Traseul este relativ ușor, cu o lungime de 30 km, pentru a permite admirația satelor și a vieții de la țară. La finalul traseului de ciclism, veți avea șansa de a cunoaște găgăuzienii, tradițiile și bucătăria de la Crama Kara Gani din Vulcănești. Vă recomandăm să ajungeți în Slobozia Mare cu o noapte înainte de a începe turul cu bicicleta, să vizitați crama Vinaria din Vale și să faceți un tur de degustare de vinuri, dar și să vizitați satul apropiat și rezervația Beleu.
Mai multe informații despre cele 4 trasee de ciclism și alte trasee turistice din Republica Moldova găsești aici.
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment