Dacă îți dorești să-ți deschizi propria afacere și să devii propriul șef, pe lângă oportunitățile aferente unui business, trebuie să iei în calcul riscurile și obligațiile. Deci, pentru a porni afacerea cu dreptul, ai nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct. Așadar, iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare, când vrei să devii antreprenor.
Vei avea nevoie de un sediu
Orice afacere are nevoie de un sediu. La un moment dat, va trebui să te întâlnești cu clienții, iar ca să dai dovada de profesionalism, va trebui să îi chemi la sediul firmei tale. De aceea, înainte să îți deschizi propriul business, ia în considerare acest aspect. Gândește-te la numărul de angajați pe care îi va avea afacerea ta, de cât spațiu ai nevoie, în ce loc să se afle imobilul respectiv și, cel mai important, cât va costa chiria. Studiază-ți cu atenție bugetul și vezi unde ți-ai permite sa iti deschizi businessul.
Planul de afaceri
Primul aspect la care e bine să te gândești, când vrei să pui pe picioare un business, este planul de afaceri. Așadar, trebuie să îți stabilești domeniul de activitate al firmei, apoi bugetul, să îți faci o strategie financiară, dar și una de marketing, și să îți setezi obiectivele, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Taxele și impozitele
Trebuie să ții cont de faptul că, odată ce vei deveni antreprenor, pe lângă oportunități, vei avea și multe obligații, atât juridice, cât și financiare, ca să respecți legislația în vigoare. Drept urmare, vei fi nevoit să plătești anumite impozite și taxe, de exemplu, pentru salariile angajaților ori diverse contribuții către stat
Angajați competenți
Ca să te asiguri că activitatea în cadrul afacerii este una eficientă, iar productivitatea este sporită, deci și profitul, pe măsură, vei avea nevoie de angajați competenți, cu experiență, care să dea randament maxim. Drept urmare, ca să atragi specialiști în domeniul de activitate al companiei, va trebui să le oferi anumite beneficii, peste nivelul pieței, ca să îi convingi să se alăture proiectului tău, dar și să rămână angajații tăi pe o perioadă îndelungată.
Începeți afacerea în timp ce ești incă angajat
Avand in vedere ca nu poți trăi mult timp fără bani și ca noua ta afacere nu va deveni profitabilă de la început, este de preferat sa te lansezi în afaceri în timp ce ai încă un job și o sursă stabilă de venit. Asta îți va da o forma de confort și te va ajuta să te concentrezi pe aspecte vitale ale dezvoltării afacerii și nu doar pe asigurarea unor bani pentru propria supraviețuire
Personalități care ne oferă un exemplu demn de urmat în domeniul afacerilor:
- Mark Zuckerberg: Fondatorul Facebook-ului
Cine nu folosește sau nu a auzit nimic despre Facebook? Acesta a fost creat de Zuckerberg când avea doar 19 ani. În câțiva ani de la lansare, Facebook a devenit una dintre cele mai utilizate platforme de socializare din întreaga lume. Astăzi, Facebook-ul continuă să crească și să angajeze mii de oameni. Mark a devenit un exemplu pentru foarte mulți tineri, iar el este estimat azi în valoare de 61,7 miliarde de dolari și continuă să progreseze ca antreprenor.
- Blake Ross: Creatorul Firefox Mozilla
Poate că nu-l cunoașteți după nume, dar sigur că îi cunoști creația – Mozilla Firefox. Într-un moment în care oamenii obișnuiau să se lipească de browserul de stocare al sistemelor lor de operare sau foloseau Google Chrome, Firefox și-a creat baza de clienți cu utilizatorii dedicați. Firefox este acum printre browserele web preferate pe diferite platforme precum Windows, Linux și Android. Firefox a fost lansat când Blake avea doar 19 ani.
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Sulima Daniela
No Comment