Concurs de creativitate pentru elevi în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile


Cu ocazia Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), marcată în acest an în perioada 25-29 octombrie, Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău lansează concursul de creație ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, în rândul elevilor din ciclul de învățământ primar și gimnazial.

Scopul concursului este de a promova eficiența energetică și energia regenerabilă în școli și licee și, de asemenea, de a oferi elevilor posibilitatea de a contribui la conștientizarea beneficiilor acestora pentru bunăstarea familială și a planetei.

Săptămâna UE a Energiei Durabile, de 15 ani, este cel mai important eveniment anual dedicat surselor regenerabile de energie și eficienței energetice din Europa și este organizat de Comisia Europeană.

Utilizarea rațională a energiei și conștientizarea importanței eficienței energetice, este o datorie civică importantă, care trebuie transmisă copiilor de la o vârstă fragedă.

Detalii concurs:

În cadrul concursului pot participa colective (clase, școli) de copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani (categoria I) și 11-16 ani (categoria II). Participanții trebuie să organizeze activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă (campanie de informare, mesaj video/filmuleț, dezbateri, lecție deschisă, eseu, pictură, jocuri intelectuale, flash mob, etc.) și să le posteze pe rețelele de socializare. Totodată să transmită informația la adresa Agenției pentru Eficiență Energetică: info@aee.md.

Activitățile vor fi organizate între 25 octombrie și 7 noiembrie curent. Câștigătorii vor primi premii: I categorie (6-10 ani) II categorie (11-16 ani ) tablete pentru fiecare categorie. Vor fi apreciate și premiate 6 instituții/clase pentru cele mai reușite și frumoase activități.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina AEE: aee.gov.md.

Regulamentul concursului ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea”.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs inter-universitar de Stand-up “UNI FIGHT – Unified”
Next Cursuri gratuite de educație antreprenorială în cadrul Programului GEA
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − ten =