De la avantajele vizionării unui TED talk până la topul acestora în viziunea unui reporter Youth.md


Întrebările în legătură cu propria persoana continuă să ne urmărească aproape tot timpul, fiind urmate de remușcări sau griji. Ținând cont că de mai bine de 30 de ani conferințele TED au devenit destul de populare în societatea noastră de toate zilele, promovând ideile ce țin de carieră, succes cât și anumite calități care stau la baza fiecărui om, am decis să vă prezentăm 5 cele mai bune TED Talks de până acum din viziunea unui reporter.

Ce este TED?

TED este o campanie non-profit dedicată răspândirii ideilor motivaționale; de obicei sub forma unor discuții scurte și puternice (18 minute sau mai puțin) a căror sfaturi ar putea să ne fie de folos în viitorul apropiat. TED a început în 1984 ca o conferință în care tehnologia, divertismentul și designul s-au alăturat pentru folosul întregii comunități atât de la adolescenți până la persoane în vârstă.

Astăzi aceasta cuprinde aproape toate subiectele; de la știință la afaceri până la probleme globale; în mai mult de 100 de limbi. Între timp, organizarea independentă a evenimentelor TEDx ajută la împărtășirea ideilor bazate pe acest gen de subiecte în comunități din întreaga lume.

Simon Sinek – How great leaders inspire action

Simon Sinek vorbește despre importanța definirii „de ce” a ceea ce faci înainte de a vorbi despre „cum” sau „ce”. Aceasta se aplică atât companiilor, cât și persoanelor fizice. Înainte de a stabili ce anume vrei să faci sau cu ce vrei să te ocupi; trebuie să stabilești ce te motivează și inspiră în realizarea acestor lucruri.

Gândiți-vă la acest fel ca la o misiune sau o declarație de viziune care ar putea să vă aducă viața la un alt nivel. După ce îi veți urma pașii, cariera și viața dvs. vor avea un scop anumit și veți putea să îi inspirați pe cei din jur într-un mod mai eficient.

Shawn Achor – The psychology of positivity

Shawn Achor vorbește despre un studiu care a arătat că 75% din succesele profesionale au avut loc datorită comportamentului oamenilor care au încercat să vadă partea pozitivă a lucrurilor.

Oamenii care s-au concentrat pe aspectele pozitive ale situației lor au avut tendința de a-și atinge mai ușor dorințele cât și obiectivele profesionale. Astfel acesta a vorbit în mare parte despre pozitivitate cât și consecințele acesteia; încercând să le transmită celor din jur o lecție de viață care i-ar fi încurajat în iluminarea perspectivelor mai întunecate; forțat spus.

Elizabeth Gilbert – Your elusive creative genius

Elizabeth Gilbert, autoarea cărții bine-cunoscută și populară „Mănâncă, Roagă-te, Iubește” folosește în TED Talk-ul ei un joc ce ține de creativitate și gândire intensivă; meditând în acest mod despre lucrurile imposibile pe care le așteptăm de la artiștii și genii din lumea literaturii.

El împărtășește în acest mod ideea radicală că, în loc să consideram că “geniile” sunt persoane greu de găsit cât și deslușit; fiecare dintre noi este un pic de geniu în adâncului sufletului său. Este un discurs amuzant, intim și surprinzător.

Tom Wujec – Got a wicked problem? First, tell me how you make toast

În această discuție inspirațională, Wujec folosește exemplul toast ca o modalitate de a explica cum puteți descompune problemele complexe, vizualizând fiecare dintre pașii acesteia. Este cu adevărat o abordare interesantă și te va inspira să  te uiți din alt punct de vedere asupra problemelor din viața ta de zi cu zi. Prin descompunerea acestora, vă veți îmbunătăți capacitățile de luare a deciziilor importante. 

Neil Pasricha: The 3 A’s of awesome

Blogul lui Neil Pasricha, 1000 Awesome Things, savurează plăcerile simple ale vieții, de la reîncărcări gratuite până la foi curate în printer. În această discuție el dezvăluie cele 3 secrete (toate începând cu A) pentru a duce o viață cu adevărat minunată și fără griji. Urmărește acest videoclip pentru a afla cum atitudine;, conștientizarea și autenticitatea îți pot schimba viața într-o direcție mai bună, având la bază doar câteva deprinderi simple. 

Mai multe video-uri interesante găsești aici.

Reporter Youth.md: Evelina Ciutac

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job în Chișinău // O compania locală angajează contabil șef-adjunct
Next Descoperă Moldova împreună cu Youth.md! Află povestea din spatele unor case părăsite din Onești
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 3 =