Cele mai potrivite ţări pentru înfiinţarea de afacere nu sunt, neapărat, şi cele care au economii puternice. Potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, patru din cele zece ţări din top au cele mai mici economii dintre cele dezvoltate.
Topul țărilor unde îți poți înființa o afacere prosperă:
1. CANADA
În anul 2015, țara a lansat un sistem inovator, numit „Start-up Visa ”, care face legătura între antreprenorii imigranți și organizațiile canadiene din sectorul privat. Economia Canadei creşte la viteză maximă. Cu o valoare de 1,6 trilioane de dolari, se situează pe locul 9 în lume.
2. ELVEȚIA
Micuța țară din Europa Centrală este una dintre cele mai bogate din lume și are beneficiile unei forțe de muncă cu înaltă calificare. Este extrem de atractivă pentru întreprinzători, datorită taxelor mici, accesului la capital, precum și cadrului juridic bine dezvoltat.
Elveția a rămas neutră şi pacifistă de-a lungul secolul XX, încurajând evoluţia economică. Elvețienii dispun de un capitalism ultramodern şi beneficii sociale multiple.
3. COREEA DE SUD
Conform datelor, PIB-ul ţării în 2010 era de 1000 miliarde de dolari.
Costurile fixe de începere a unei afaceri în Coreea de Sud sunt de doar 36 de dolari.
4. REGATUL UNIT
Statisticile OCDE constată o creștere de 31% în UK a activității întreprinzătorilor, între anii 2007 și 2016. UK ocupă locul 4 în acest top, datorită infrastructurii și cadrului legal puternic.
Durează în jur de două săptămâni să începi o afacere în Marea Britanie şi costă 257 de dolari, însă 50% din forţa de muncă din această ţară este angajată în companii noi, care au sub 250 de angajaţi.
5. STATELE UNITE ALE AMERICII
A fost mult timp stabilit ca lider al inovării, datorită indicelui de conectivitate și a ușurinței cu care se accesează capital. Se remarcă, în special, datorită zonei din nordul Californiei, Silicon Valley – o zonă care găzduiește branduri celebre, inclusiv Facebook și Google.
În Statele Unite, costă în jur de 675 de dolari să începi o afacere, însă în ultimul an, 10% dintre companiile noi au dat faliment, din cauza crizei economice.
Dacă ţi-a fost de folos acest articol, nu uita să dai platformei Youth.md un feedback pe pagina de Facebook!
Reporter: Proțap Erica
No Comment