5 cărți pentru a dobândi obiceiuri mai bune ce îți vor schimba viața


cărți

Care sunt lucrurile pe care le faci la prima oră a dimineții, în mijlocul zilei sau seara? Obiceiurile, prin definiție, sunt alegeri pe care le facem cu toții în mod deliberat la un moment dat – și apoi nu ne mai gândim, dar continuăm să le facem, adesea în fiecare zi.  La un moment dat, toți am decis în mod conștient cât să mâncăm și ce să ne concentrăm atunci când am ajuns la birou, cât de des să bem ceva sau când să mergem la jogging.  Dar apoi am încetat să facem o alegere, iar comportamentul a devenit automat.  Este o consecință naturală a neurologiei noastre.  Și înțelegând cum se întâmplă, puteți reconstrui aceste tipare în orice mod alegeți.

Astfel vă propunem o listă de 5 cărți ce o să vă ofere o perspectivă reală, filozofică și uneori ficțională, dar foarte utilă asupra acestor obiceiuri, deseori subapreciate de noi.

1. “The Power of Habit” de Charles Duhigg

Lucrul interesant legat de obiceiuri este că odată ce le dezvoltăm, acestea trec total neobservate în activitățile noastre de zi cu zi.  De exemplu, probabil că nu vă gândiți la câte acțiuni simultane merg în inversarea mașinii tale din garaj spre stradă în siguranță și fără probleme.  Doar o faci.  Acesta este un obicei.  Cu toate acestea, fumatul este la fel.  Puterea Obiceiului te învață cum să fii deliberat cu privire la construirea unor obiceiuri mai bune care să te servească atât în ​​viață, cât și în afaceri.

2. “Willpower” de John Tierney, Roy Baumeister

Această carte își propune să re-aprindă o conversație pe care oamenii o ignoră de zeci de ani: care este rolul voinței în a ne ajuta să ne atingem obiectivele?  Răspunsurile te vor surprinde.  De asemenea, îți vor oferi modalități de acțiune de a te remodela obiceiurile de viață într-un mod care îți permite să găsești și să aprinzi acea încărcătură pentru a te ajuta să obțiii schimbări de durată, progrese și, în cele din urmă, succes.  Zeci de ani de cercetare științifică ne spun că cheia formării și susținerii obiceiurilor este autocontrolul (alias: voința).  Și dacă dorești să-ți construiești proprii mușchi de voință, atunci aceasta este cartea pe care trebuie să o citești.

 3. “The 7 Habits of Highly Effective People” de  Stephen Covey

Cu siguranță ai auzit de acest clasic. În carte, Stephen Covey spune: „Oamenii nu pot trăi cu schimbarea dacă nu există un nucleu neschimbător în interiorul lor.  Cheia abilității de a schimba este un sentiment neschimbător despre cine ești, despre ce ești și despre ce prețuiești.”

Ai nucleul tău neschimbat sub control?  Știu că a fost nevoie de multă muncă interioară înainte să mă simt ca și cum am făcut-o.  Și o componentă cheie a dezvoltării acelui nucleu puternic interior este dezvoltarea de obiceiuri puternice care se bazează pe principii. 

  • De ce? 

Pentru că principiile nu se schimbă.  Sunt atemporale.  Fiecare dintre obiceiurile prezentate în această carte se bazează pe principii și sunt concepute pentru a acționa ca prescripții individuale pentru eficacitate în fiecare arenă a vieții tale.

4.” Mini Habits” de Stephen Guise

Cartea este despre cum să faci pași mici zilnic poate duce la schimbări masive în timp.  Dacă te-ai străduit să pierzi în greutate și să atingi obiectivele de sănătate și fitness, dacă ai căutat să obții noi abilități sau să construiești obiceiuri puternice care să rămână, dacă ai sperat să faci schimbări masive în viață, dar pur și simplu nu poți și ți se pare că nu se va întâmpla. Atunci această carte va descompune ideile mari pe care trebuie să le cunoști pentru a trece prin ele și a-ți construi obiceiurile de care ai nevoie pentru a reuși.

 5. “Make It Stick ” de Peter C. Brown, Henry Roediger, Mark McDaniel

 Acum trăim în epoca buzz, bing și flash – epoca distragerilor și a notificărilor constante despre lucrurile care nu contează.  Și ca să înrăutățim lucrurile, avem mai multe informații care ne curg în competență decât le-am avut vreodată.  Pentru a înțelege toate aceste „lucruri” și a ne concentra asupra celor mai semnificative obiective din viață, trebuie să ne dezvoltăm obiceiul de a învăța cum să învățăm.  Cu alte cuvinte, pentru a reuși în lumea modernă, trebuie să dezvoltăm abilitatea de a înțelege și păstra rapid concepte importante.  Asta ne ajută Make It Stick să facem.

Există nenumărate surse de informare despre toate emisferele de interese , cu toate acestea sper să te convingi de cărțile recomandate și să descoperi progrese chiar după prima lectură.

Ce ar fi să dezvolți chiar obiceiul de a lectură minim 50 de pagini în fiecare zi? Dacă deja ai acest obicei , felicitări ești un campion începător.

Echipa Youth încurajează tineretul activ și le urează succes în toate începuturile.

Sperăm că informaţia propusă a fost utilă şi nu vei ezita să ne lași un feed-back . Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Zlatov Magdalena

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul pentru Jurnalism Independent lansează Zilele Libertăţii Presei
Next Asociația Internațională a Tinerior te invită la un training despre încredere, respect și iubire de sine
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply