În perioada 1 şi 5 octombrie 2018 se va desfăşura în Grecia Conferinţa bianuală a Societăţii Europene de Evaluare (EES). Aceasta va fi cea mai mare conferinţă EES din ultimii 25 de ani.
Conferința va aduna sute de experți în evaluare din Grecia, pentru a discuta despre rolul evaluării în înțelegerea și reacția la multiplele crize cu care se confruntă Europa și lumea întreagă.
După un deceniu de turbulențe, este timpul să ne concentrăm atenția asupra contribuției evaluării la crearea unor societăți mai rezistente și este timpul ca evaluatorii în curs de dezvoltare să aibă un cuvânt de spus despre aceasta. În cadrul conferinței, participanții vor participa la Laboratorul yEES (de acum înainte LAB).
LAB va oferi evaluatorilor emergenți o platformă excelentă pentru a-și dezvolta și discuta în continuare ideile într-un spațiu constructiv și sigur. Mai mulți evaluatori experimentați vor fi acolo pentru a oferi feedback și sprijin.
Incluziune: această inițiativă va transforma Conferința EES într-un eveniment mai incluziv vor participa tineri care au merit, dar nu-și pot permite să vină. De asemenea, va asigura o reprezentativitate mai mare a țărilor europene periferice.
Activități de consolidare a capacităților: EES TWG-5 (Evaluatorii tineri și în curs de dezvoltare) va oferi participanților suport în pregătirea lucrării și prezentării (webinar și coaching). În plus, experiența participării la o conferință, crearea de rețele și prezentarea va fi o oportunitate unică de învățare.
Dinamism: experiența noastră arată că implicarea yEES aduce întotdeauna mai mult dinamism! Sperăm că competiția pentru idei noi pentru evenimentele de neconvenție și implicarea celor mai tineri vor determina o gândire inovatoare.
Angajarea în evenimentele sociale:
câștigătorii competiției vor fi invitați să participe la:
- mai multe evenimente sociale, cum ar fi seri tapas și yEES! cină;
- ctivități care le vor permite să își îmbunătățească rețeaua, cum ar fi:
conferință de conferință;
proiectarea și moderarea evenimentelor neconvenționale; inclusiv LAB;
evaluarea conferinței.
Scopul proiectului este de a:
- aduce ideile și perspectivele evaluatorilor în curs de dezvoltare în activitatea ESES prin angajarea activă în activitățile în desfășurare ale societății și prin inițierea unor inițiative care să răspundă nevoilor și intereselor specifice ale tinerilor și ale noilor evaluatori;
- să promoveze o interacțiune mai puternică între membrii noi și cei cu experiență din cadrul EES, precum și generații diferite de evaluatori, oferind o platformă în care tinerii și / sau noii evaluatori pot discuta și se pot întâlni cu colegi mai experimentați;
- conecta tineri / noi profesioniști în domeniul evaluării și cercetători din întreaga Europă, prin discuții on-line și colaborări pe proiecte de interes comun.
Criterii de eligibilitate:
- Evaluatorii europeni sub vârsta de 35 de ani, inclusiv studenți, absolvenți recenți, tineri profesioniști și cei care au trecut recent la evaluarea din alte discipline sunt eligibili să aplice.
- Exonerarea de taxe nu acoperă costurile de cazare sau de călătorie. Participanții vor trebui să plătească pentru propriile cheltuieli.
- Participanții selectați se angajează să servească drept voluntari, în funcție de profilul lor personal, interesele și preferințele profesionale.
Metodologia de selecție
Selecția se va face pe baza următoarelor criterii de notare
- Scorurile maxime;
- Calitatea abstractului 5;
- Ideea unui eveniment inconvenient inovator 5;
- Justificare 5;
- Extra puncte: Țara de origine, 2 puncte suplimentare pentru țările europene periferice
(participanții din Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Austria, Ungaria, Republica Cehă, Polonia, San Marino și fostul Benelux);
Total 17.
Schema de scoruri 0-5:
- 5 – Răspunsuri de înaltă calitate, inovatoare și bine concepute, demonstrează o puternică importanţă conferinţei;
- 4 – Abordarea inovatoare cu unele puncte slabe minore, demonstrează importanţa conferinței;
- 3 – Abordare onovatoare, cu o nevoie extinsă de sprijin suplimentar;
- 2 – Tradițional, nici o importanţă acordată conferinței;
- 1 – Nu respectă solicitarea;
- 0 – Nu a fost furnizat niciun răspuns.
Cum vă înregistraţi?
- Completaţi formularul;
- Transmiteți totul prin e-mail (emergingevaluators@gmail.com) până la data de 5 iulie 2018;
- EES va informa despre selecții până la data de 15 iulie 2018;
- Înscrierile vor fi evaluate pe baza unei metodologii predefinite (vezi secțiunea de mai sus) și vor fi selectați maxim 10 participanți cu cele mai mari scoruri.
No Comment