Copilăria reprezintă cea mai distractivă și mai frumoasă perioadă din viața unei persoane. Această etapă înfloritoare este asociată cu un basm ireal, în care se formează firea și caracterul unui copil, el acumulând diverse valori prețioase. Totodată, filmele de desene-animate posedă o înfluență majoră asupra comportamentului, ele având o contribuție importantă în crearea unor idealuri.
„3 alune pentru Cenușăreasa”
“Trei alune pentru Cenușăreasa” este unul dintre cele mai renumite filme de basm coproducție cehoslovaco-est germană; realizat în 1973 de regizorul Václav Vorlíček în studiourile Barrandov. Ca film idol, este o parte integrantă a programului de Crăciun al televiziunilor publice din Europa, de ani de zile.
Cenușăreasa, fiind protagonista filmului dat, este o domnișoară orfană de tată, al cărei destin este să lucreze zilnic în casa mamei sale vitrege și a fiicei sale răutăcioase. Totodată, prin intermediul celor 3 alune aduse de către un slujitor pentru Cenușăreasa; ea reușește să își construiască o viață frumoasă și colorată, alături de persoane binevointoare. Este important de menționat bunătatea comportamentului ei față de ființele din jur, hărnicia, îndeletnicirile unice ale Cenușăresei;, ele toate contribuind la înfrumusețarea destinului acesteia.
„Zootopia”
Zootropolis (cunoscut și sub denumirea de Zootopia în Statele Unite ale Americii); este un film de animație produs de studiourile Walt Disney Pictures. Filmul rulează în Statele Unite și în România din 4 martie 2016.Va fi cel de-al 56-lea lungmetraj produs de studiourile Disney până în 2016. Zootropolis a câștigat premiul Critics’ Choice Movie Award și Globul de Aur pentru “Cel mai bun film de animație”. De asemenea, a fost nominalizat la Premiile BAFTA pentru “Cea mai bună animație”.
Zootopia este un orășel al animalelor, în care întâlnim vulpoiul ce vorbește necontenit și foarte repede, fiind, prin urmare, acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Cinstitul iepuraș Judy va face echipă cu Nick, după ce devin țintele unei conspirații. Astfel se descoperă că dușmanii naturali pot deveni uneori chiar prieteni. Acest desene-animat relatează despre faptul că aspirațiile din copilărie se pot transfigura în realitate; însă este nevoie de multă perseverență, sârguință, ambiție, curaj și încredere în propriile forțe. De asemenea, este cert ideea conform căreia visele se pot îndeplini, în ciuda tuturor părerilor contradictorii exterioare.
„Maleficent”
,,Maleficent’’ este un film fantastic american din 2014 cu Angelina Jolie și regizat de Robert Stromberg, după un scenariu de Linda Woolverton. De asemenea, filmul reprezintă o poveste asemănătoare celei din colecția ,,Walt Disney’’- ,,Frumoasa adormită’’.
Filmul prezintă povestea unei tinere vrăjitoare pe nume Maleficent (în română: „Malefica”); care trăiește pe tărâmul Moors, tărâmul zanelor, vrajitoarelor și a creaturilor fantastice. După o luptă crâncenă cu un vechi prieten- care, de fapt, devenise regele, aceasta pune un blestem supra fiicei acestuia-prințesa Aurora. Acesta consta din faptul că, la aniversarea de 16 ani, ea va cădea într-un somn adânc; din care va putea ieși doar prin sărutul adevăratei iubiri. Povestea denotă firea umană, evidențiind atât defectele, cât și punctele forte ale oamenilor; precum ar fi iubirea față de cei din jur și bunătatea.
„Regele Leu”
,,Regele Leu’’ (engleză The Lion King) este un film de animație lansat în 1994, produs de Walt Disney Feature Animation, regizat de Roger Allers și Rob Minkoff. Este al 32-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici; fiind, de asemenea, filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.
Filmul urmărește viața lui Simba, un leu din Africa care învață despre locul său în “cercul vieții” și trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept, fiind, totodată, fiul regelui Mufasa. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar; realizează că nu mai este moștenitorul tronului și pune la cale să îl ucidă pe Simba și pe Mufasa. Din nefericire, îl ucide pe Mufasa. Acesta îl convinge pe Simba că el este responsabil pentru moartea tatălui său și îi recomandă să părăsească teritoriul și să nu se mai întoarcă niciodată. Peste ani, el se întoarce să îl înfrunte pe unchiul său-Scar, reușind, așadar, să își obțină rolul de adevărat rege. Mesajul filmului corespunzător este manifestat de ideea faptului că niciodată nu trebuie să uiți cine ești, cine îți sunt părinții și ce rol primordial deții.
„Cartea junglei”
Cartea junglei este un film american din 2016 regizat de Jon Favreau. Acesta este creat în genurile fantastic, de aventură, de familie. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Bill Murray, Ben Kingsley și Idris Elba. Scenariul este scris de Justin Marks pe baza filmului Cartea junglei din 1967.
„Cartea Junglei” este un film epic nou-nout despre Mowgli, un pui de om crescut de o haită de lupi. Dar Mowgli află că nu mai e binevenit în junglă, atunci când temutul tigru Shere Khan, ce poartă pe trup cicatrici lăsate de Om, jură să distrugă orice amenințare. Forțat să abandoneze jungla, singurul cămin pe care l-a cunoscut vreodată; Mowgli pornește într-o călătorie captivantă, plină de noi aventuri periculoase și palpitante. Fimul întruchipează o poveste, în care domină independența, curajul, ambiția, vitejia și prietenia adevărată.
Cu siguranță, filmele prezentate anterior sunt extrem de interesante, însă ceea ce cu adevărat trebuie de asimilat sunt calitățile personajelor, precum și modul în care acestea înfruntă totalitatea pericolelor întâlnite.
Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Bogdan Maria
No Comment