Tineri din 4 țări s-au întâlnit la Chișinău pentru a discuta despre drepturile omului


drepturile omului

Tineri din 4 țări ale lumii s-au întâlnit la Chișinău, pentru a discuta despre drepturile omului și mecanismele de apărare a acestora. Reprezentanții Russiei, Ukrainei, Moldovei și Belarus au povestit despre experiențele țării din care provin pe baza subiectului Human Rights. Evenimentul RUMBRM a avut loc la data 20-24.07.2021 cu susținerea Cooperation and Development Network (CDN) & GUTTA-CLUB.

„Am ajuns înainte de ora stabilită și am avut ocazia să vizităm aceste minunate locuri din Chișinău, la dispoziție am avut zece, zece ore pe care le-am epuizat la maxim- Yana Pashchencko- Ukraina”

„Fiind unul dintre participanții acestui proiect minunat, aș dori să spun că a fost un proiect foarte interesant și util pentru toată lumea. A fost instructiv să asculți cum stau lucrurile în alte țări, precum și să obțin cunoștințe și experiențe de la alți participanți și să mă împărtășesc cu propriile. Aceste câteva zile au fost învăluite într-o atmosferă minunată, pozitivă, deoarece toți participanții au comunicat cu toleranță și loialitate, sesiuni grozave și muncă bună a organizatorilor” ne mai spune Yana Pashchencko.

Printre mulțimea de discuții despre drepturile omului, participanții au avut ocazia de a participa și la un exercițiu practic unde au avut ca sarcină să discute cu oamenii din Chișinău despre Drepturile Omului, să viziteze locurile turistice din capitală și multe alte, despre aceasta ne spune Ecaterina Ciulcova:

„Questul de la Chișinău nu numai că i-a ajutat pe participanți să se cunoască mai bine, dar a introdus tinerii în istoria, cultura și obiectivele turistice ale orașului nostru. În timpul evenimentului, participanții au lucrat împreună pentru a descifra sarcinile, care au unit echipa și au jucat un rol important în construirea echipei. De asemenea, tinerii activiști au avut norocul să discute cu localnicii, să învețe de la ei despre cele mai frumoase orașe din Moldova, să învețe câteva cuvinte și chiar zicători în limba română. Questul a fost memorat în mod viu de către participanți, deoarece într-o perioadă scurtă de timp am reușit să ne facem prieteni, să facem fotografii, să înregistrăm un videoclip și să mergem prin cele mai minunate și minunate părți ale orașului.”

„Mă bucur foarte mult că am putut vizita prep-teem-ul la un eveniment atât de important. Există lacune mari în regiunea noastră care trebuie completate, dar principalul este regimul autoritar din Rusia și dictatura din Belarus. Mă bucur că am putut să-mi împărtășesc perspectiva și să învăț experiența altor țări, să ne comparăm și să vin cu ceva pentru viitor, deoarece totul începe de la mine” afirmă – Polina din Russia.

Despre acest eveniment ne spune și Paulina Kirienko:

„Sincer, inițial a fost puțin neclar despre ce va fi proiectul, se presupunea că va fi despre drepturile omului. Subiectele abordate, dar și situația generală din diferite țări, a fost foarte informativ. În viitor, aș dori să acord mai multă atenție altor drepturi ale omului și să încerc să rezolv în comun problemele RUMB, mai întâi sub formă verbală, după sub formă de implicare fizică.”

Experiențele de așa tip unesc oameni într-u rezolvarea problemelor internaționale ce țin de drepturile omului, nu ar trebui să fim indiferenți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru deoarece într-o zi putem fi chiar noi cei, cărora li se încalcă aceste drepturi.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job full-time // Fundația „Ioan Paul II” angajează educator
Next Ediția a III-a #antiArtFest2021 la Bălți
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply