Implicare și nepăsare. Interviu despre ecologie cu Mihaela Răzmeriță!


ecologie

Mihaela Răzmeriță are 20 ani, și este elevă la U.S.M.F. „Nicolae Testimițeanu”, la specialitatea stomatologie. Cu toate acestea, a reușit să combine studii și ecologie, realizând un filmuleț despre ecologia Republicii Moldova – aspecte pozitive, cât și negative.

  • Ce reprezintă ,,ecologie pentru tine?

Pentru mine, ecologia înseamnă grija nu doar pentru împrejurări, dar și grija față de noi înșine. O planetă curata influențează pe lângă oceane și păduri, organismul uman. Respectiv, dacă vom avea grijă de planeta noastră, vom avea grijă și de sănătatea noastră.

  • Cum ți-a venit ideea de a realiza acest video?

Ideea o aveam de aproximativ un an. Am vrut să arăt anume diferența dintre urât și frumos, iar la final să vorbesc anume despre punctele forte ale ecologiei din țara  noastră, pentru a oferi o inspirație pentru ceilalți. Inspirația de a păstra și dezvolta ecologia, în special cea a țării noastre.

  • Ce trei cuvinte ai asocia cu ecologia Republicii Moldova, și de ce?

Când mă gândesc la ecologia Republicii Moldova, singurele cuvinte care-mi vin în minte sunt haos, indiferență și speranță. În tot acest haos ecologic, există speranța de a readuce lucrurile spre bine, iar pentru asta trebuie să punem fiecare din noi umărul la contribuție.

  • Vorbește despre o problemă  de  mediu majoră, de la noi din țară, care te deranjează, și soluția cu care ai veni.

Deși nu sunt specialistă în domeniu, realizez că avem mult prea multe probleme pentru a le enumera pe toate. De asta am și realizat, de fapt, videou-ul: pentru a aduce lumii la cunoștină că situația de ecologie de la noi din țară poate fi schimbată.

  • Acum, dacă să vorbim  mai mult despre video-ul realizat  de tine, cine te-a ajutat la realizarea acestui video?  Cam cât timp a durat „crearea” lui ?

Sinceră să fiu, am filmat  și editat absolut tot de una singură, de aceea mi-a și luat întreaga vară. În special, animațiile, o ramură  pe care nu am mai explorat-o până acum.

  • Cum au reacționat profesorii atunci când video-ul a ajuns viral

Din păcate, profesorii de la universitate nu sunt la fel ca cei de la școală. Nimeni  nu a avut o reacție mai specială sau ceva de genul.  Făcând parte și din Organizația Studențească, mi-a fost plăcut când am văzut că munca mea a fost apreciată la justa valoare.

  • Iar în final, care sunt cei mai simpli pași de urmat pentru a proteja mediul, și cum i-am putea pune în acțiune?

Economisirea electricității, să înlocuim lucrurile de unică folosință  cu cele reutilizabile, să înlocuim pe cât de posibil plasticul cu materiale biodegradabile. Dar, în general, cea mai bună idee cred că ar fi să promovăm un stil de viață ecologic.

Video-ul despre ecologie realizat de Mihaela îl poți vedea aici: https://youtu.be/HKysEdYgVFw!

Youth.md te îndeamnă să ai grijă te tine și de mediul în care trăiești, pentru că doar așa vom ajunge la prosperitate. Te invităm să fii alături de noi și pe rețelel noastre de socializare (Facebook și Telegram), și nu uita că implicarea face diferența.

Reporter: Caldari Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un program de vizite în Polonia
Next Infographic Contest | American Dream
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply