Cinci greșeli în carieră pe care să le eviți


cariera dezvoltare profesionala

Totul este într-o continuă schimbare: jobul, mediul de lucru. Totuși percepțiile noastre despre cum abordăm dezvoltarea profesională nu țin întotdeauna pasul. De aceea, am pregătit niște sfaturi în legătură cu cariera ta care le vei găsi folositoare cu siguranță!

1. Nu te limita la un singur model de succes

„Dacă X poate, atunci sigur o pot și eu”. Desigur, nimeni nu spune că nu i-ai putea călca pe urme unei celebrități dar totuși, nu e mai bine să îți creezi propriul drum? Caută informații anume despre jobul tău citind și făcând cercetări online.

2. Nu alege cariera pe care o doresc părinții sau prietenii

Este o greșeală să ignori propriile talente și aptitudini pentru cariera care o dorește familia sau cel mai bun prieten. Da, poți lua niște sfaturi de la cei dragi, dar urmându-ți propriile visuri, ai o șansă mai mare să reușești!

3. Nu neglija munca 

Dacă te-ai angajat să faci un proiect, nu îl abandona când ai obosit ci atunci când ai terminat. Nu amesteca munca cu problemele de acasă. Dacă nu ai terminat o însărcinare în timpul alocat, atunci este indicat să rămâi peste program sau să aloci mai mult timp, decât să predai o lucrare realizată incomplet. Neglijarea denotă iresponsabilitate.

4. Nu te sfii

Dacă ești în timpul unui interviu de angajare și te ești întrebat care sunt aptitudinile tale, nu te sfii să-ți evidențiezi performanțele. Trebuie să știi să te “vinzi”.  În același timp nu uita sa acorzi credit și colegilor care merită acest lucru.

5. Nu pune accent doar pe câștigul financiar

Una dintre cele mai frecvente greșeli într-o carieră este faptul că ne focusăm doar pe propria persoană și câștigul material omițând bunăstarea angajaților și a companiei. Nu folosi concediul pe motiv de boală drept concediu de relaxare. Nu te plânge de salariul mic, pentru că managerii vor vedea că ești un angajat care în orice moment ar putea abandona munca.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram, Instagram și Facebook

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studenții interesați de securitate informațională acum pot beneficia de cursuri online gratuite
Next Zilele Carierei online la UTCN. Vezi la ce evenimente poți participa
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =