Citește aceste cărți cu tematică de toamnă


A sosit anotimpul răcoros, cu zile scurte și nopți lungi înspăimântătoare, vremea se răcește, iar timpul tău liber devine tot mai lung, iar o carte buna îți va crește și mai tare sporul de citit și aprecierea toamnei in toata splendoarea ei. Am pregătit câteva cărți cu o tematică specifică și deosebită ce te va duce în atmosfera minunată de toamnă.

Ploile amare – Alexandru Vlad

„Ploile amare” reprezintă romanul anului 2011 și unul dintre cele mai bune romane ale ultimilor ani. În „Ploile amare”, evenimentele se petrec într-un sat transilvan, în anii ’70, în vremea inundațiilor care au devastat Ardealul.

Într-o perioadă în care totul pare pus între paranteze – existența cu gesturile sale cotidiene, timpul, relațiile dintre oameni – în care totul e încetinit, scos din făgașul obișnuit de ploile care nu se mai opresc, în sat se descoperă o crimă veche de douăzeci de ani, înfăptuită în anii ’50, în primul și violentul deceniu al instaurării comunismului în România, perioadă cunoscută în literatura noastră drept „obsedantul deceniu”.

  Casa bântuită – Shirley Jackson

Hill House se înălța singuratică pe fundalul dealurilor, iar înăuntrul ei sălășluia întunericul…

Patru persoane au sosit la Hill House: doctorul Montague, un savant care caută dovezi solide legate de manifestările supranaturale; Theodora, asistență sa drăguță și sensibilă; Luke, un aventurier și viitorul moștenitor al Hill House; și Eleanor, o tânără singuratică, fragilă, cu un trecut întunecat. Dar ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu niște fenomene inexplicabile, se dovedește rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coșmaruri ale celor patru și o investigație căreia mulți dintre ei s-ar putea să nu-i supraviețuiască.

Într-o pădure întunecată – Ruth Ware

Ceea ce ar fi trebuit sa fie un weekend distractiv și liniștit undeva la țară, capătă proporții sinistre în acest thriller psihologic întunecat și plin de suspans.

Nora este o scriitoare de romane polițiste, care prefera sa stea retrasa. Când o prietenă pe care n-a mai văzut-o de zece ani o invită să-și petreacă weekendul într-o casa izolată din pădure, Nora acceptă fără prea mare entuziasm. Patruzeci și opt de ore mai târziu, se trezește într-un pat de spital, grav rănită, dar în viața, și convinsă că cineva a murit. Întrebându-se nu „Ce s-a întâmplat?”, ci „Ce am făcut?”, Nora încearcă sa pună cap la cap întâmplările din weekendul care a trecut. Pentru a afla răspunsul la toate întrebările care o copleșesc, trebuie să scoată din nou la iveala acele lucruri despre sine pe care le-ar fi vrut îngropate acolo unde e locul lor: în trecut.

It – Stephen King

Derry, din Mâine, este un orășel de provincie inspaimantator de familiar oricui, numai ca aici chiar se petrec lucruri cu adevărat inspaimantatoare.

Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-și respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urma: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului. Amintirile lor îngrozitoare despre vară, când totul s-a schimbat, îi vor ajuta sa vâneze la rândul lor monstrul mascat in clovn care ademenește cu baloane, castane coapte și covrigei.

Betsy și Napoleon – Staton Rabin

Betsy Balcombe, o tânără englezoaică de 14 ani, se pomenește într-o bună zi cu un oaspete neașteptat: nimeni altul decât Napoleon Bonaparte, împăratul Franței, unul dintre cei mai temuți oameni de pe fața pământului. Datorită curajului și respectului de care Betsy dă dovadă, între cei doi se naște o prietenie cu totul aparte, o prietenie care sfidează politica, vârsta și, de ce nu, istoria. Betsy e cea care pune la cale evadarea lui Napoleon din insula Sfânta Elena, dar, mai ales, plănuiește să schimbe cursul istoriei.

Sper că aceste recomandări de cărți te vor ajuta și motiva să citești cât mai mult și mai divers pentru a descoperi adevărata valoare a cărților și a promova cititul mai departe și – nu uita:

Să citești nu e o rușine, ci o mândrie”

Dacă ți-a plăcut articolul, nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs gratuit de Tehnici de promovare a vânzărilor și PR
Next S-a lansat platforma Moldova Innovation Technology Park - principalul pilon al industriei de tech și inovație din țară
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =