Jocurile olimpice atât de vară, cât și de iarnă este o etapă la care mulți atleți tind întreaga lor carieră, însă care și unește toți iubitorii de sport de pe cele 5 continente. Află în articolul dat despre originea Jocurilor Olimpice și cum am ajuns să le sărbătorim până în prezent, într-un eveniment atât de grandios!
Jocurile Olimpice în Antichitate
Jocurile Olimpice își au originea cu peste 2300 de ani în urmă în regiunea Olympia din Grecia Antică. Festivitatea se desfășura odată la 4 ani și a durat timp de 12 secole. În timpul domniei lui Theodosius I, toate festivalurile pagâne au fost interzise, marcând și sfârșitul Jocurilor Olimpice. Deși nu se cunoaște cu exactitate motivul pentru care au fost inițiate aceste competiții sportive, este sugerat că ar fi început ca un festival dedicat artei și sportului cu scopul de a venera zeii.
Reluarea Jocurilor Olimpice după 1500 de ani
Jocurile Olimpice s-au reluat la inițiativa lui Baron Pierre de Coubertin, idee aprobată în anul 1894 printr-un vot unanim la Congresul Internațional de la Paris. După doi ani, primele Jocuri Olimpice din epoca modernă au fost reluate în Atena, Grecia. Tot el a creat emblema celor 5 cercuri a Jocurilor Olimpice, care simbolizează cele 5 continente. Participarea femeilor la Jocurile Olimpice a fost permisă din anul 1900. Între anii 1912 și 1948, artiști din diferite domenii ca sculptori, pictori, muzicieni, arhitecți și scriitori au participat la Olimpiadă, luptând pentru medalii. Din anul 1924 până în anul 1992, atât Olimpiada de iarnă, cât și cea de vară se desfășura în același an. Până în prezent, acestea au fost separate și se desfășoară la o perioadă de 2 ani.
De ce merită să urmărești Jocurile Olimpice din Tokyo?
Pandemia ne-a afectat modul obișnuit de viața totalmente, iar Jocurile Olimpice de vară care s-ar fi desfășurat în Tokyo anul trecut nu sunt o excepție. Cu toate că lipsa Jocurilor Olimpice de vară s-a resimțit atât pentru atleți, cât și pentru iubitorii de sport, organizatorii au făcut posibilă desfășurarea evenimentelor sportive la un an după amânare. Mai mult de atât, pe lângă tipurile de sport cu care suntem obișnuiți și le îndrăgim ca atletismul, înotul, tenis, fotbal, gimnastică și multe altele, la această ediție a Jocurilor Olimpice vor debuta alte 5 sporturi. Comitetul organizatoric a aprobat adăugarea surfingului, alpinismului, skateboardingului, karate și a baseballului/softballului.
Astfel, dacă ești iubitor de sport, te îndemnăm să urmărești între 23 iulie și 8 august, competițiile aprige din Tokyo. Nu uita și de Jocurile Olimpice de iarnă, care se vor desfășura anul viitor în februarie în capitala Chinei, Beijing.
Nu ezitați să accesați alte articole marca Youth.md pentru mai multe informații utile și interesante și nu uitați să vă împărtășiți ideile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!
No Comment