Sfaturi pentru a scrie un eseu în maxim 30 de minute!


sfaturi

Mulți studenți se confruntă cu provocarea de a scrie un eseu ( un eseu care nu necesită muncă de cercetare ) pentru a doua zi și nu dispun de timp. Dacă nu știi cum să începi, cum să formulezi cuprinsul sau cum să scrii o concluzie, iată câteva sfaturi care te vor ajuta!

  • Despre ce vrei să scrii?

Ai nevoie întâi de un subiect. Dacă ești nou cu scrisul “de dragul scrisului”, începe cu o poveste personală. Nu ești sigur despre ce anume să scrii? Fă-ți o listă cu toate ideile despre care ai putea scrie și alege-o pe cea mai interesantă sau cea mai amuzantă.

  • Introducerea

Acesta este primul tău paragraf. Vei face bine dacă vei atrage atenția cititorului încă de la început. Aici asiguri, de asemenea, că ceea ce urmează merită a fi citit și că tu ești persoana potrivită care să le povestească.

  • Împarte în puncte principale

Dacă scrii un eseu de tipul cum-să-faci-acest-lucru ( sfaturi ), împarte-l în pași. Dacă scrii despre top-uri sau clasamente, împarte-le pe fiecare în paragrafe şi adăugă bullet points (⚫), bife (✔ ) sau paragrafe numerotate (1,2,3…). În cazul eseurilor ce descriu un loc sau o situație, nu va fi nevoie să accentuezi fiecare paragraf. E mai ușor să citești și e plăcut aranjat. Odată ce ai punctele cele mai importante, întoarce-te la fiecare și dezvoltă-le. Și încă ceva, nu scrie paragrafe foarte mari ( maximum 5-6 propoziţii ) – nu speria cititorul!

  • Concluzia

La această etapă de scriere, poți reformula ideile de mai sus în câteva propoziții sau poți enumera ce e mai important din tot eseul. Încheie cu un sfat, cu o provocare sau cu un îndemn pentru cititorul tău.

  • Recitește și editează

Citește eseul tău rapid, dar cu atenție, căutând greșeli sau erori de scriere și fii sigur că ideile tale sunt prezentate clar și pe înțelesul tuturor.

  • Scrie un titlu

Poți să-l scrii la început pentru a-l vedea mereu și a te asigura că nu te abaţi de la temă. Dacă vii cu un titlu după ce ai scris articolul, acesta trebuie să reprezinte ideea principală. Gândeşte-te la un titlu ce va atrage atenția tuturor cititorilor.

Urmăreşte aceste sfaturi şi să nu-ți fie frică să scrii în propriul tău ritm. Îţi dorim multă fantezie şi succes!

Citeşte despre mai multe articole asemănătoare aici!

Reporter: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment pentru tineri: Climate Strike Chişinău. #United for Climate
Next „MilleniuM" selectează voluntari în cadrul organizației
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − five =