5 sfaturi utile despre cum să înveți şi să memorezi mai uşor!

sfaturi, memorare, învăţare

sfaturi

Învăţatul pe de rost e o idee bună în școală, însă această metodă nu ar putea fi suficientă pentru a pătrunde adânc în esența textului/temei și ia prea mult timp. Dacă te regăseşti printre persoanele care întâmpină probleme în asimilarea informaţiei, încearcă aceste metode și sfaturi şi decide care te influenţează cel mai mult!

  • Două caiete

Încearcă să foloseşti câte două caiete pentru fiecare materie şcolară. Unul de 12-24 de foi și altul de 48-96 foi. Cel mai subțire va fi caietul în care îți vei face notițe ( definiții, cele mai importante idei), iar când ajungi acasă sau ai ceva timp liber, citește tema din clasă și notiţele din caietul mai subțire, apoi transpune toată informația acumulată în caietul de 48-96 de foi. Astfel, caietul nr.2 va fi cel din care înveți, care conţine definiții, sfaturi accentuate şi colorate.

  • Învață pe altcineva

Găsește pe cineva care este disponibil să învețe împreună cu tine și încearcă să explici tema după notițele tale. Te va ajuta să îţi exprimi corect și coerent gândurile. Atunci când vei face legătură cu situaţii din viața reală pentru a explica ceva ascultătorului tău, informația relatată se va memora mai bine.

  • Fă carduri

Când vine vorba de memorare rapidă, încearcă să-ți notezi câteva cuvinte-cheie pe carduri. Realizând o mapă mentală a cardurilor, vei vedea mai uşor cum au legătură ideile între ele și cum funcţionează ca un tot întreg.

  • Informează-te

Nu te limita doar la ce e scris în manual! Dacă ți se pare că informația prezentată nu e suficientă, apelează la alte metode de informare. Vizitează o bibliotecă, alătură-te unui club de studiat sau, cea mai accesibilă soluție, apelează la internet! Caută materiale de informare pe YouTube sau Google – resursele pot fi nelimitate!

  • Alătură-te unui club de studiu

Studiul într-un grup de oameni îți deschide porțile spre mai multe opinii și sfaturi la temă. Găsește persoane care se pricep sau care necesită ajutor. Faceți schimb de numere de telefon și formați un group chat sau întâlniţi-vă din când în când! Prietenii de lungă durată se pot naște din astfel de cluburi!

Sperăm că ai găsit una sau mai multe metode folositoare pe care le vei aplica data viitoare când vei avea nevoie. Îţi dorim spor la învăţat!

Găseşte mai multe articole, sfaturi şi metode, accesând link-ul: https://youth.md/biblioteca-2/

Reporter: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Asociația Studenților în Drept îți prezintă cel mai tare proiect pentru tineri, la care poți participa
Next Lidia Bârsanu, tânăra antreprenoare care creează haine cu broderii în stil etno, la Sângerei
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =