Sfaturi de la un reporter: Cum să-ți transformi eșecul în succes!


Una dintre cele mai mari piedici din calea succesului este frica de eșec. Orice încercare de a atinge un obiectiv are doar două rezolvări posibile: reușita sau eșecul. Dacă obții ceea ce ți-ai propus, înseamnă că te bucuri de succes. Dacă nu, ai parte de eșec. Poate că a venit vremea să regândim eșecul. Asta înseamnă să descoperim modalități prin care să ne folosim de eșec, pentru a obține avantaje pe care nu le-am putea obține altfel.

Învață din greșelile proprii și ale celorlalți

Majoritatea tratează mult prea personal greșelile pe care le-au făcut, dar nu se gândesc că, de fapt acțiunea sau comportamentul adoptat în acel moment i-a condus spre eșec. Învață din propriile greșeli, modifică-ți acțiunile și comportamentul, pentru ca următorul obiectiv să fie atins cu succes. Mai mult decât atât, acordă mai multă atenție povestirilor celor din jur. Identifică greșelile celorlalți și nu le repeta.

Meditation Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Concentrează-te pe lucrurile pe care le poți controla

Deseori eșecul se întâmplă într-o situație pe care nu o putem controla. Acesta nu este un motiv pentru a ne da bătuți. E important a nu uita că eșecul nu este un defect. Nu poți preveni apariția unei furtuni, însă te poți pregăti emoțional pentru aceasta. Când îți concentrezi energia asupra lucrurilor pe care le poți controla, vei fi mult mai eficient.

Privește eșecul ca pe o lecție

Autorul de literatură motivațională, Dale Carnegie a spus: „În viață nu e importantă fructificarea câștigurilor, ci profitarea de pe urma pierderilor.” Întreabă-te: „Cu ce rămân din această experiență? Ce pot să fac pentru a fi mai bun data viitoare?” Dacă privești nereușita într-o cheie pozitivă, vei putea să te îndrepți spre drumul cel bun.

Acceptă critica

Critica constructivă dă persoanei o senzație de bine și îl face să se creadă mai capabil să facă lucruri mai bune în viitor. Critica îmbunătățește performanța, ducând la creșterea respectului de sine și a eficienței individuale. Einstein a recunoscut că în 99% din cazurile sale s-a înșelat. Odată ce nu putem spera să fim perfecți, trebuie să cerem să fim criticați constructiv și fără părtinire. După aceastra să vedem unde am greșit și să înlăturăm greșelile.

Tips for Accepting Constructive Criticism | Evolution Brands

Unul din fondatorii IBM, Thomas Watson, a fost întrebat în cadrul unui interviu cum a obținut asemenea succes, la ce el a răspuns: ’’Dacă doriți să obțineți succes cât mai repede – dublați-vă numărul greșelilor.’’

A greși nu este o rușine, toți oamenii, inclusiv și cei celebri au avut eșecuri, însă făcând concluziile necesare și ajustându-și acțiunile au obținut rezultatul spontat.

La inventarea becului electric, Thomas Edison a spus următoarele: 

Nu am eșuat de 999 ori. Pur și simplu am descoperit 999 feluri în care nu se construiește un bec. 

Echipa Youth.md vă dorește să transformați lămâia în limonadă, iar eșecul în succes. Dacă sfaturile noastre v-au fost de folos urmăriți-ne pagina de Telegram și Instagram.

Reporter Youth.md: Afina Ivanov 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 15 tineri pot beneficia de programul de granturi individuale pentru dezvoltare personală
Next Academia de Securitate Media pentru Jurnaliști oferă cursuri gratuite online
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + sixteen =