Rezervația „Codrii” – o bijuterie a Moldovei (FOTO)

rezervatia codrii, centrul media pentru tineri, scriu tinerii, descopera moldova

Fondată în anul 1971, Rezervația Științifică „Codrii” a fost fondată în anul 1971, pe baza părţii de sud a Ocolului Silvic Lozova. De fapt, „Codrii” înseamnă o bogată pădure seculară, un bogat masiv forestier.

Ecaterina Barcari, doctor în biologie, activează în cadrul Muzeului Rezervaţiei Naturale „Codrii” și susține că în rezervație sunt în jur la 900 de specii de plante vasculare, 153 de specii de păsări, 46 de specii de mamifere mari, 8 specii de reptile, 10 specii de amfibii și 1.179 de specii de insecte. Printre cele mai rare specii care se găsesc în rezervație este broasca țestoasă, pisica sălbatică europeană,

Totodată, aceasta povestește că în cadrul muzeului sunt diverse exponate, tipice rezervației. Un lucru important, toate exponatele care se găsesc în muzeu au fost găsite moarte, ulterior fiind prelucrate și instalate.

În muzeu, de asemenea, pot fi găsite cele mai interesante specii care trăiesc în rezervație.

În total, rezervația are 5,200 de hectare.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îți dorești vânzări, vizibilitate sau echipă motivată? Vino la seminarul gratuit și află cum să-ți dezvolți afacerea
Next Ești interesat de artă și de cultură? Fii stagiar la Teatrul Laborator „Arta și Gândul”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =