Programul Speaker oferă suport financiar pentru proiecte inovative


Programul SUA Speaker promovează o înțelegere a politicilor și instituțiilor americane și a contextului politic, economic, social și cultural din care apar. Sunt acceptate propuneri pentru programe care să angajeze vorbitori și experți din Statele Unite în programe, inclusiv, dar fără a se limita la: seminarii, ateliere, conferințe și implicări media. 

Programul ar trebui să creeze și să consolideze cunoștințe și abilități esențiale pentru dezvoltarea comunităților din Moldova.

Obiectivele programului:

Programul SUA Speaker oferă suport financiar pentru proiecte sustenabile care promovează înțelegerea reciprocă între cetățenii americani și moldoveni.

Temele pentru programul Speaker sunt:

  • Anti-corupție;
  • Antreprenoriat;
  • Inovație;
  • Guvernare responsabilă și democratică;
  • Securitate cibernetică;
  • Oportunități economice prin investiții;
  • Cetățenie activă;
  • Promovarea eforturilor de diversificare energetică a Moldovei;
  • Independența judiciară.

Solicitanții sunt încurajați să dezvolte parteneriate cu părțile interesate relevante, inclusiv cu  sectorul public și / sau privat, precum și cu organizațiile locale, unde este cazul. Toate propunerile trebuie să includă o descriere bazată pe dovezi pentru: problema pe care solicitantul încearcă să o rezolve; contextul de implementare, inclusiv toate detaliile relevante și beneficiarii-țintă ai proiectului; și teoria schimbării proiectului, adică modul în care proiectul propus va atinge obiectivele programului.

Propunerile solide vor defini, de asemenea, modul în care programele lor sunt inovatoare, care ar putea include unul sau mai multe dintre următoarele elemente:

  • Demonstrează un potențial puternic de sustenabilitate și impact pozitiv, indiferent de finanțarea viitoare sau lipsa acestora.
  • Prezintă un nou model sau o modalitate creativă de extindere și construire pe baza unor abordări de succes;
  • Răspunde la o provocare actuală;
  • Implică persoane din comunități sau grupuri subestimate în activități care au legătură cu acestea;
  • Promovează valorile americane.

Informație cu privire la bugetul programului:

Ambasada SUA va avea în vedere acordarea de subvenții cuprinse între 6.000 și 25.000 dolari. Orice solicitări în afara acestor limite nu vor fi luate în considerare. Buget total pentru competiție: 60.000 USD.

Perioada maximă de executare: 18 luni. Termen limită de aplicare: 15 aprilie 2020.

Solicitanți eligibili:

Eligibilitatea este limitată la instituții de învățământ și organizații non-profit (ONG-uri, OSC-uri și colective de gândire) înregistrate oficial în Republica Moldova .

Secțiunea Afaceri Publice își rezervă dreptul de a solicita informații suplimentare despre solicitanții care nu au experiență anterioară în ceea ce privește acordarea de premii federale, iar acești solicitanți pot fi supuși unei finanțări limitate pe bază de pilot.

Mai multe detalii, găsești la acest link. Vă rugăm să consultați descrierea completă a oportunității de finanțare AICI.

Totodată, toți cei interesați de program, pot participa la o sesiune de informare online, care va avea loc pe 9 aprilie 2020, ora 11:00. Pentru a urmări live-ul, accesează acest link.

Dacă aveți întrebări cu privire la procesul de depunere a cererii de finanțare, contactați: Andrei Cusnir specialist al programului Alumni și Speaker. E-mail: CusnirAM@state.gov. Telefon de contact: (+373) 22 85 17 04; (+373) 68 22 77 31.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mirt.md organizează webinarul: „Voluntariat online pe timp de pandemie”
Next Încearcă un nou hobby în timpul carantinei - arta origami!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + seven =