Program pentru jurnaliști cu experiență de minim doi ani, cu experți din șase țări


program pentru jurnaliști

Fundația Thomson Reuters invită jurnaliști din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina să solicite participarea la programul intensiv de pregătire online de 12 săptămâni „COVID-19 HUB”. Scopul principal al acestui program pentru jurnaliști este de a oferi cunoștințe teoretice și de a îmbunătăți abilitățile practice ale acestora în mediatizarea subiectelor legate de pandemie.

Cursul de pregătire se va concentra pe aplicarea practică a cunoștințelor dobândite, precum și pe lucrări detaliate privind erorile din colectarea informațiilor, scrierea și proiectarea materialului. Participanții se vor întâlni o dată pe săptămână pentru un atelier online de 90 de minute sau o întâlnire cu experți și o dată la două săptămâni pentru un atelier online de 90 de minute cu un îndrumător în grupuri de 5 participanți.

Toți participanții la program trebuie să scrie 2-3 materiale pe parcursul cursului, cu sprijinul mentorilor.

Programul proiectului va include câteva module:

  • Cum să acoperi criza din planul editorial (inclusiv tipurile de materiale, nevoile publicului, căutarea de noi subiecte și formate care să acopere un subiect prelungit)
  • Lucrul cu sursele de informații (inclusiv resurse științifice fiabile, lucrul cu baze de date, cercetări medicale, interviuri de specialitate)
  • Cele mai bune și cele mai proaste practici pentru vizualizarea poveștilor pandemice și consecințele acestora pe platformele digitale
  • Lucrul cu victime, pacienți, lucrători medicali
  • Explorați instrumente și platforme online noi
  • Recomandări pentru găsirea informațiilor fiabile și identificarea de știri false
  • Etică și standarde pentru lucrul cu tema coronavirusului
  • Siguranța fizică și emoțională pentru jurnaliști
  • Acoperirea aspectelor economice și politice ale crizei;

Cursul de pregătire este conceput pentru jurnaliștii cu experiență de muncă de 2 ani sau mai mult. Programul datează între 7 iulie și 25 septembrie 2020.

Numărul maxim de participanți la program este de 20 de persoane. Participanții trebuie să participe la cursuri timp de 12 săptămâni.

Criterii de eligibilitate:

  • Cetățean al uneia dintre aceste țări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina;
  • Să lucreze ca jurnalist de stat sau să colaborezi ca freelancer cu media locală din țările lor respective;
  • Mai mult de doi ani de experiență profesională în jurnalism;
  • Un nivel bun de rusă vorbită și scrisă pentru participarea la program. Limba principală de lucru a programului este limba rusă, în cazuri rare, ajutorul mentorilor și coordonatorilor poate fi oferit în engleză. Publicațiile de materiale pot fi în limba publicațiilor în care lucrează participanții selectați;
  • Aplicanții trebuie să fie pregătiți să participe la program în toate cele 12 săptămâni și pentru a crea până la trei materiale jurnalistice în acest timp;
  • Să fie susținători al jurnalismului imparțial, precis și independent.

FINANȚARE:

Participarea la program este gratuită. Programul oferă mini-subvenții pentru crearea de materiale.

PENTRU APLICARE:

  • Pentru a aplica ai nevoie de două exemple de lucrări pe acest subiect (dimensiunea maximă a fișierului 5 MB) – de preferință în rusă sau engleză. Jurnaliștii de televiziune și radio pot trimite scenariile lor și un scurt rezumat.
  • O scrisoare de recomandare a redacției sub orice formă (dimensiunea maximă a fișierului 5 MB) în rusă sau engleză, în care angajatorul sau mass-media cu care lucrați confirmă participarea dvs. la program și subiectele materialelor propuse sunt interesante pentru publicarea în media dvs. Pentru jurnaliștii independenți, nu este necesară o scrisoare de sprijin, dar va fi luată în considerare la selectarea candidaților.
  • O biografie de până la 250 de cuvinte care descriu cariera ta;
  • O scrisoare de motivație cu un volum cuprins între 250 și 500 de cuvinte care descrie factorii care influențează munca ta de jurnalist și cum speri să aplici cunoștințele și abilitățile obținute în urma participării la acest program.

Termen limită:

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 26 iunie 2020 inclusiv. Candidații selectați vor fi informați prin e-mail la 1 iulie 2020. Fundația Thomson Reuters nu comentează rezultatele selecției.

Cursul de pregătire este susținut de Biroul de Externe și Commonwealth din Marea Britanie.

Dacă aveți dificultăți în a trimite o cerere, vă rugăm să scrieți la TRFMedia@thomsonreuters.com cu subiectul „EAP Crisis Hub Program”.

Pentru a aplica în cadrul acestui program pentru jurnaliști, accesează acest link.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Friday Talks: Prognoza evoluției comunicațiilor electronice
Next Job // Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova angajează coordonatori regionali
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + one =