ISTORII DE SUCCES MARCA ODIMM


Foto: odimm.md
Foto: odimm.md
Foto: odimm.md

ODIMM, prin programele sale, dorește să asigure dezvoltarea cât mai multor afaceri la noi în țară. Investițiile oferite antreprenorilor începători au transformat ideile și pasiunile lor în proiecte de afaceri, care și-au scris poveștile cu ajutorul ODIMM. Află mai multe despre aceste istorii de succes în acest articol.

1. LUDMILA BELOSTECINIC

CRED CĂ ORIUNDE ȘI ORICE E POSIBIL, DAR NIMIC NU ȚI SE DĂ PE TAVĂ.

-Ludmila Belostecinic

Ludmila mereu își perfecționează studiile, participând la diverse training-uri, cursuri elitiste, întâlniri cu personalități de la care are de învățat. Din setea de noi experiențe s-a înscris în proiectul transfrontalier „JOINT OPPORTUNITIES IN BUSINESS FOR YOUTH”. Așa că, astăzi, are deja un atelier de organizare și decorare a evenimentelor. Este o creatoare de amintiri, precum îi place să se autodefinească.

2. IRINA FUSU, ANTREPRENOAREA CARE VREA SĂ DIGITALIZEZE PROCESUL DE TRATARE A DINŢILOR 

La doar 31 de ani, și-a deschis propria clinică stomatologică, afacere concepută împreună cu soțul ei, care este și el stomatolog. Irina a înțeles că este eligibilă pentru asistență din partea programului guvernamental și susținut de UE “PARE 1+1”, care oferă granturi nerambursabile pentru lucrători migranți care își doresc să înceapă un business propriu în Republica Moldova. A beneficiat și de un ajutor nerambursabil prin “Programul FEMEI ÎN AFACERI”.

3. NADEJDA JOSAN:

“ÎNTOARCEREA ACASĂ A FOST IMPORTANTĂ ÎN LANSAREA AFACERII ”

-Nadejda Josan

Tendința multora de a aborda un mod corect de viață, a încurajat-o să creeze în 2017 o întreprindere, cu brandul CHOCOLIFE, care era un nume nou pe piața produselor de artizanat din Republica Moldova. Programul național “FEMEI ÎN AFACERI” a fost un stimulent puternic pentru Nadejda Josan, de a-și lansa oficial afacerea și de a scăpa de statutul preconceput, de casnică, care gătește dulciuri deosebite, doar în propria bucătărie. 

4. MARINA POHILENCO

O PASIUNE POATE ACOPERI UN DEFICIT FINANCIAR.

-Marina Pohilenco

Pasiunea  pentru artă, design și tricotat a ajutat-o  să lanseze o afacere în 2012. Era un proiect social, unde munceau  persoane cu probleme de sănătate, care făceau elemente ornamentale. Marina a participat la un concurs organizat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTIM) și a câștigat un premiu de 60.000  de lei, cu ei a procurat  3 mașini  de cusut, o masă de călcat și un fier de călcat. A continuat dezvoltarea afacerii, grație cursurilor antreprenoriale organizate de proiectul european Business Academy for Women (BAW).

FII TU ANTREPRENORUL DIN ȚARA TA!

Află mai multe despre ODIMM de pe site-ul lor web.

Informează-te și descoperă ODIMM din acest articol.

Acest articol a fost creat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Orientare și ghidare în carieră a tinerilor. CMTC te invită în prima vinere a fiecărei luni
Next 5 cărți pe care să le citești pe timp ploios
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 3 =