Pentru tineri. Cele mai bune ecranizări ale romanelor celebre


De multe ori, după lecturarea unui roman, îți dorești să vezi întruchiparea personajelor mult îndrăgite și să retrăiești alături de ele cele mai diverse sentimente. De aceea, iată trei ecranizări bazate pe romane celebre pentru tineri pe care să le privești singur sau cu prietenii.

 Ensemble, c’est tout

Ecranizarea regizorului Claude Berri, în baza romanului ,,Ensemble, c est tout” de Anna Gavalda prezintă istoria a trei tineri: Camille, Philibert și Franck care învață ce înseamnă prietenia, dragostea și fericirea.
Acțiunea se desfășoara la Paris, pe parcursul unui an de zile. Camille se împrietenește cu cei doi vecini ai ei, Philibert și Franck, apoi se instalează la ei în apartament. Cei trei prieteni decid să o ia în grijă pe bunica lui Franck, o bătrână  încăpățânată, dar extrem de adorabilă. Filmul face loc vieții reale, cu probleme, cu momente mai puțin bune și plină de drame, dar și momente frumoase.

Wonder

Filmul este bazat pe bestseller-ul omonim „Minunea”. Regizorul Stephen Chbosky transpune pe marile ecrane povestea emoţionantă a lui August Pullman, un copil diferit, dar cu o inimă uriaşă. Un film pentru tineri despre toleranță și prietenie. Privește ecranizarea emoționantă pentru a vedea prin ce trece micul Auggie, care nu e la fel ca și ceilalți copii. Un film de la care învățăm cât de importantă este dragostea față de sine și cât de necesare sunt relațiile interumane.  

And Then There Were None

Scenariul fIlmului este bazat pe romnanul  cu același nume  scris de Agatha Christie. O ecranizare plină de mister ce redă întâmplarea a 10 persoane ce au fost invitate de un anumit U. N. Owen, pe o insula, din diferite motive. Fiecare dintre cei zece au înfăptuit indirect  o crimă și au scăpat nepedepsiți, dar cineva a decis să schimbe situația. Istoria ce  se învârte în jurul unei poezioare pentru copii și a 10 statuete de porțelan te va ține în suspans. Suspiciune, acuzații reciproce, căutări disperate si mister, toate  într-un singur film.

Există câteva ecranizări a acestui film, varianta cea mai noua, fiind o ecranizare amercicană, însă preferata mea rămâne filmul rusesc din anul 1987, ce face istoria mult mai realistă.

Youth.md îţi urează vizionare plăcută! Spune-ne care e filmul tău preferat pe facebook!

Reporter: Samson Paula

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Seminar online despre crearea de conținut digital organizat de UTM
Next Fă-ți datoria de cetățean responsabil, i-ați familia și vin-o să plantezi copăcei în cadrul proiectului ,,PlantAct”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + eighteen =