(interviu) Cunoaște-o pe Diana Capița – fondatoarea proiectului Grow Me Up


diana capița

Istoriile de succes ale persoanelor din jurul nostru inspiră. Acestea provoacă şi determină evoluţia celorlaţi, declanşându-se astfel procesul de metamorfoză. Diana Capiţa, fondatoarea proiectului Grow Me Up, ne-a relatat atât despre reuşitele sale, cât şi despre eşecurile care au făcut-o mai puternică.

 

Diana, când şi unde a început prima ta experienţă de voluntariat ?

Prima mea experienţă de voluntariat a fost în gimnaziu. Eram clasa a V-a, cred eu, când am intrat în Clubul de Voluntariat al insituţiei în care învăţam şi de atunci mi-am început actvitatea.

 

Ce te-a determinat să organizezi proiectul Grow Me Up şi cum a venit această idee ?

Grow Me Up a fost o idee spontană. Ea a apărut la miez de noapte, în perioada cea mai creativă a zilei. Întotdeauna am afirmat că fetele noastre au potenţial, dar nu ştiu cum să îl valorifice şi înţelegeam că trebuie de creat ceva anume pentru ele, ceva ce le-ar face să uite de complexe şi discriminare, reuşind totodată să înveţe şi să se dezvolte.

 

Care au fost obstacolele pe care le-ai întâlnit ?

Cel mai greu mi-a fost să creez echipa, deoarece consider că cel mai important într-un proiect reuşit e să găseşti oameni competenţi şi resurse. Echipa conducerii a fost schimbată de nenumărate ori şi mă simt mândră că am descoperit 5 fete responsabile, mereu gata să îşi dedice timpul şi să îşi asume răspunderea. Cât despre resurse, suntem un proiect nou şi puţini sunt deschişi spre sponsorizare.

 

Dacă ar fi să faci top 3 succese, care ar fi acesta ?

Hmm, interesant. Primul succes e că am reuşit la 16 ani să îmi deschid propriul proiect.  Al doilea e că am contribuit la dezvoltarea multor tineri şi al treilea succes este că am o experinţă foarte mare în diferite domenii.

 

Acum au loc recrutările pentru o nouă ediţie a proiectului. Ce aşteptări ai?

Sper să avem membre active, care se vor implica cu adevărat, deoarece am făcut nişte premiere de această dată. Exclusiv pentru ele, am introdus un nou curs care abordează autocunoaşterea şi de aceea dorim să vedem cum evoluează.

 

Să revenim la fete: ce sfat le-ai da pentru ca ele să se aprecieze şi să se iubească aşa cum sunt?

Consider că fiecare este unic şi noi nu trebui să ne complexăm. Majoritatea o fac, deoarece văd fete frumoase pe Instagram şi începe a crede că toţi din jur sunt perfecţi cu excepţia lor, ceea ce nu e corect. Important este să nu ne comparăm cu alţii şi mereu să tindem spre a fi noi mai buni, pentru noi înşine.

 

Care ar fi cele trei calităţi pe care trebuie să le posede o fată ?

O fată trebuie să fie încrezută, să fie inteligentă şi să aibă etichetă.

 

Ce motto urmezi în viaţă?

Motto-ul vieţii mele ţine de energia din interior, deoarece gândurile se materializează şi ceea ce simţim noi este transmis în Univers. Prin urmare, cu cât vom fi mai pozitivi şi vom da mai multe, cu atât vom primi mai mult şi vom avea parte de succes.

 

E ultima săptămână de vară. Care ar fi sfatul tău pentru elevi, studenţi ca ei să înceapă acest an pe o notă pozitivă?

Este foarte important să îşi găsească motivaţia din interior, deoarece dacă omul nu are dorinţă, el nu poate face nimic. Aşadar, să îşi găsească scopul pentru care învaţă, să fie ordonat şi să aibă o agendă în care îşi scrie toate activităţile. Va fi mult mai uşor!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Organizația Sporter te invită la o cursă unică de tip trail din Moldova !
Next Job pentru tineri: Fii dispatcher sau supervisor la o companie americană de logistică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − twelve =