Înscrie-te la Școala de Studii Avansate în Jurnalism 2017-2018


journalism

 

Ești absolvent de Drept, Economie, Litere, Politehnică, Medicină, Jurnalism ori Politologie? Sau, poate, ai făcut Teatru, dar înțelegi că îți dorești o altă „scenă”, cea a mass-media? În plus, ești curios, perseverent și îți pasă de tot ce se întâmplă în jurul tău? Dacă răspunsul este „Da!”, atunci nu sta mult  pe gânduri – adună dosarul și vino la Școala de Studii Avansate în Jurnalism!

Noi nu te vom face vedetă TV automat, în schimb, îți vom arăta cum de facto se construiește un parcurs reușit în jurnalism. În zece luni de studii, te vom învăța să scrii cele mai interesante și corecte știri, îți vom dezvălui secretele celui mai vizualizat reportaj TV, îți vom spune cum să realizezi cel mai pitoresc material radiofonic. Vei filma, vei monta, vei face fotografii și, nu în ultimul rând, vei lucra pe teren. Vei însuși standardele și practicile jurnalismului occidental modern, dar și modul în care acestea pot fi aplicate în presa din țara noastră.

Alături și împreună cu tine vor lucra și își vor împărtăși experiența profesională cei mai buni jurnaliști și experți media din Republica Moldova, dar și de peste hotare: Vasile Botnaru, Liliana Barbăroșie, Diana Răileanu, Alina Țurcanu, Tatiana Ețco (toți din echipa postului de radio „Europa Liberă”), Petru Macovei (Asociația Presei Independente), Alina Radu („Ziarul de Gardă”), Elena Robu (PRO TV Chișinău), Liliana Nicolae (Radio „Europa FM”, București), Nadine Gogu, Ina Grejdeanu, Cristina Mogîldea (Centrul pentru Jurnalism Independent), Dorin Scobioală (Reuters TV și Antena 3), Anatol Golea (RTR Moldova), Lilia Curchi (revista „Natura”), Dumitru Ciorici (www.agora.md), free-lancer-ii Ludmila Andronic, Oxana Iuteș, Nicolae Pojoga, Angela Ivanesi, Andrei Cibotaru și mulți alții.  

De la ei vei învăța ce este și cum se scrie o știre, un interviu, un reportaj radio sau de televiziune. Vei scrie materiale pe teme politice, economice și sociale, și vei realiza propria investigație jurnalistică. Vei afla cum se machetează un ziar, cum se montează o știre radio și un reportaj televizat. Vei afla totul despre arta fotografică, dar și care este specificul unei reviste. Vei învăța să folosești corect diverse instrumente multimedia. Și pentru a fi un jurnalist onest și echidistant vei urma cursurile de legislația mass-media, etica și deontologia jurnalistică.

Dacă te-am intrigat, grăbește-te să devii parte a celei de-a XII-cea promoții! Dosarele se pot depune până la 7 iulie 2017, ora 17.00 și trebuie să conțină:

  • CV
  • Formular (descarcă)
  • Scrisoare de motivare
  • Un eseu la temă liberă/articol publicat (dacă există)
  • Copia diplomei de studii superioare
  • Copia buletinului de identitate

Dosarul poate fi depus la sediul ŞSAJ (str. Tighina 49/4, et. 3) sau trimis pe e-mail: vmarinATscoaladejurnalismDOT.md (* a se înlocui AT cu @ şi DOT cu .)

Pentru detalii, contactați: Veronica Marin – tel.: 022.92.94.40,  079909414.

Noi garantăm calitatea studiilor, iar succesul tău este prioritatea noastră!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Apply for a fully funded scholarship at Stanford University
Next Dacă ești interesat de design vino la un master-class gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eleven =