Ia de-aici 10 metode de a fi mai bun la învățătură în 2018


La început de an, ne gândim la schimbările pe care am vrea să le facem în viața noastră. Începutul de semestru este oportunitatea perfectă pentru a-ți seta scopul de a-ți îmbunătăți performanțele în studii. Noi avem 10 sfaturi despre cum să fii mai bun la învățătură în acest an.

1. Setează scopuri

O mulțime de studii și cercetări confirmă că setarea scopurilor este partea cea mai importantă a unei strategii care te va ajuta să înfăptuiești schimbări pozitive în viața ta. Nu subestima niciodată importanța identificării lucrurilor pe care îți dorești să le obții.

Pentru început, răspunde sincer la aceste întrebări:

  • Sunt scopurile/planurile mele realiste?
  • Sunt capabil/capabilă de munca necesară pentru  a atinge obiectivele propuse?
  • Dispun de suficient timp pentru a-mi duce planul la bun sfârșit?

2. Fă-ți un plan de studiu

Timpul este prețios. Nimeni nu înțelege asta mai bine decât un biet student care nu a învățat nimic până în noaptea de dinaintea examenului. Sparge cercul vicios al procrastinării și fă-ți un plan eficient de studiu. O să te ajute să fii mai organizat și să îți folosești înțelept timpul, și te va elibera de sentimentul neplăcut pe care îl ai când pleci la un examen, știind că nu ești pregătit.

3. Fă pauze la intervale regulate

Niciun om nu are puteri supranaturale. Este important să înțelegi că este imposibil să menții un nivel înalt de concentrare, fără a-ți oferi regulat timp ca să-ți recuperezi din forțe. O scurtă plimbare, câteva exerciții de relaxare, o discuție cu un prieten sau chiar un ceai – activități de acest gen te vor ajuta sa te relaxezi. Pauzele scurte îți vor îmbunătăți capacitatea de concentrare, ci îți vor da și un impuls de productivitate.

4. Utilizează noile tehnologii

A studia nu mai înseamă să copiezi sau să faci kilometri întregi de conspecte având drept instrumente doar un pix și o foaie. Aceasta metodă tradițională nu trebuie, desigur, ignorată, însă sunt și alte moduri a a-ți personaliza tacticile de studiu. Indiferent dacă este prin intermediul rețelelor de socializare, blogurilor, videourilor sau aplicațiilor mobile, procesul de învățare a devenit mult mai fluid și adaptabil propriilor necesități. Dacă vrei să începi a învăța cu ajutorul noilor tehnologii, poți încerca aplicații precum Coursera, Duolingo, platforma gratuită GoConqr’s și multe altele.

5. Testează-te!

Straniu, dar uneori simplul fapt de a intra în sala de examen te poate face să uiți tot ce ai învățat. Soluția este să te pregătești pentru presiunea de a trebui să îți amintești date, evenimente, nume și formule într-un interval scurt de timp. Testându-te cu ajutorul quizz-urilor sau testelor online este un mod perfect de a te pregăti. Și să nu îți faci griji dacă nu îți iese bine din prima – cu cât mai mult vei exersa, cu atât te vei descurca mai bine.

6. Găsește echilibrul perfect

În loc să te tot plângi că ”Niciodată nu am timp suficient pentru a  învăța” sau ”Nu reușesc să dorm destul”, preia controlul asupra situației și fă ceva în această privință! Schimbările și efectele lor pozitive îți vor influența atitudinea și rutina de studiu. Acest fapt ar trebui să te motiveze să menții un echilibru sănătos în viitor.

7. Fii optimist

Atitudinea ta are un impact major asupra calității studiului și asupra procesului de învățare. Dacă îți subestimezi încontinuu capacitățile, încercările de a depune mai mult efort pentru a-ți realiza scopurile pot părea mult mai dificile. Concentrează-ți mintea asupra beneficiilor pe care le vei obține în urma efortului depus de tine însuți. Atunci când ești optimist, te simți mai puțin anxios și totul pare cu mult mai simplu.

8. Colaborează cu alți elevi

Colaborarea cu alți elevi, în special cu cei care sunt la fel de motivați să obțină rezultate academice mai bune, poate avea o influență extrem de benefică asupra progresului mult-dorit. Dacă nu aveți timp suficient pentru a vă întâlni des, puteți utiliza  GoConqr’s Groups pentru a comunica și a vă trimite reciproc notițe.

9. Transformă temele în povestiri

Oricui îi place să citească sau să asculte o povestire bună, deoarece acestea nu doar ne trezesc interesul, ci și ne ajută să înțelegem detaliile-cheie. Poți aplica acest sfat, transformând cele mai importante detalii ale unei teme într-o povestire. Această metodă poate părea copilăroasă, dar e mult mai ușor să înveți pe o cale distractivă, decât să citești conspecte plictisitoare.

10. Consultă profesorii

Indiferent de întrebarea pe care ai putea-o avea cu referire la un subiect, un examen sau test, lucrul cel mai bun pe care îl poți face este să îți întrebi profesorul. Acesta îți va da, fără îndoială, cele mai bune răspunsuri. Profesorul este cea mai potrivită persoană pentru a te ajuta, iar inițiativa ta va demonstra o atitudine pozitivă, demonstrând interes pentru subiectul predat de acesta.

Echipa youth.md îți urează mult succes în noul an! #YouthPower

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino să înveți noi strategii de Team Building pentru tine și echipa ta
Next Figaro se însoară pe 11 februarie, la Teatrul de Operă și Balet
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =