Edu-Art 2020: Programe de mobilitate artistică – sesiune de informare cu Vladimir Us


Participă la o sesiune de informare despre programele de mobilitate artistică. În cadrul întâlnirii vor fi oferite informații despre diversele oportunități de dezvoltare profesională în câmpul artei, după ce principii funcționează programele de rezidență pentru artiști, taberele de creație, festivalurile și alte oportunități de participare existente pe plan European.

Sesiunea de informare se adresează artiștilor emergenți și se va desfășura pe 14 noiembrie 2020, între orele 12:30-14:00, prin intermediul platformei google meet.

Vă rugăm să completați formular de înscriere până la 13 noiembrie 2020: https://forms.gle/htTG3TkUvkQFyA9TA

Această sesiune de informare este organizată în cadrul programului de educație non-formală: Edu-Art 2020 – cercetare artistică și activism cultural la periferie

Despre Vladimir:

Vladimir Us (n. 1980) este artist și curator stabilit în Chișinău, Moldova, membru fondator al Asociației Tinerilor Artiști Oberliht. A studiat artă, curatoriat, management cultural și politici culturale la Chișinău, Grenoble și Belgrad. Prin lucrările și proiectele sale recente, el explorează procesele de transformare a spațiului public în orașele post-sovietice, fiind totodată interesat de nevoia de conceptualizare a rețelei spațiilor publice alternative din Chișinău.

Proiectul Edu-Art oferă tinerilor artişti, arhitecți și urbaniști, manageri culturali, curatori suport metodologic şi practic pentru a face față presiunii factorilor de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și competitivitatea existentă în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii, pasivitate civică și lipsa de inițiativă etc.), ajutându-i să se integreze în contextul scenei culturale independente din Republica Moldova și să se realizeze pe plan internațional din punct de vedere profesional.

Despre proiect:

Proiectul este organizat în parteneriat cu mai multe instituții și organizații culturale, printre care facultățile de artă, asociațiile obștești active în sfera artei contemporane, inițiativele de activism cultural și civic din Moldova și din alte țări, desfășurându-se, de asemenea, în diverse spații culturale alternative, precum ZpațiuApartamentul DeschisParcul ZaikinStadionul RepublicanCartierul Maria Drăgan din sectorul Ciocana și altor spații.

Proiectul Edu-Art 2020 este realizat cu aportul partenerilor și participanților implicați, beneficiind de  suportul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) din România, Centrului Ceh din București și Ambasadei Republicii Cehe din Chișinău. Acesta însă nu a fost susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous La 10 ani de activitate CRJM lansează bursa de merit pentru studenții/tele din Moldova
Next Asociația Internațională a Tinerilor recrutează membri
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =