Descoperă cele mai ecologice state din lume alături de Youth.md !


Schimbările mari pot fi făcute doar într-o comunitate solidară și deschisă către progres. Elveția, Letonia și Norvegia sunt statele care o dovedesc din plin. Primele trei în clasamentul mondial al celor mai eco țări din lume, acestea au devenit în timp etaloane ale stilului de viață ecologic.

Astăzi Youth.md te invită astăzi să cunoști aceste trei state prin intermediul evoluției lor pe plan ecologic!  

Switzerland | History, Flag, Map, Capital, Population, & Facts | Britannica

Elveția

Elveția este considerată cea mai frumoasă și ecologic stabilă ţară din lume, deţinând un îndelungat record de protecţie a mediului. Scorul pe care îl deține în cadrul longevității ecologice este de 76,69. Astăzi, în multe localităţi elveţiene, autoturismele sunt interzise, optându-se pentru biciclete ca transport principal. 

Cu toate acestea, nu toți rezidenții locali sunt adepți ai politicii verzi. Pentru a motiva oamenii la un stil de viață ecologic, guvernul elvețian a decis să impună o amendă pentru aruncarea necorespunzătoare a gunoiului. În ţară se aplică un întreg sistem de sortare și de reciclare a gunoiului și un sistem rigid de sancțiuni. Pe lângă asta, există hoteluri eco-friendly ce oferă reduceri clienţilor care vin cu maşini hibride. Clădirile lor dispun de sisteme de încălzire care reduc emisiile de carbon cu până la 80% anual, iar energia se extrage din lacurile din apropiere.

Natura care îți taie răsuflarea și priveliştile pitorești contribuie la succesul înfloritor al țării. Încă din 1914, autorităţile au înfiinţat primul Parc Alpin, iar de atunci au mai fost create alte 20. Elveția obține punctajul maxim, de 100 de puncte, în ceea ce privește gradul de împădurire, calitatea apei și diversitatea habitatului.

Latvia is a country you might all in love with!

Letonia

Letonia, o mică ţară baltică, este printre puţinele state care continuă să implementeze măsuri și acțiuni împotriva nocivității activităților umane. Cu o evaluare a longevităţii ecologice de 70.37, aceasta ocupă locul al doilea în lista celor mai verzi țări din lume. 

Unul dintre scopurile principale ale autorităților țării este să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră. Pădurile şi mlaştinile ocupă mai mult de jumătate din suprafaţa ţării şi funcţionează ca un filtru ce transformă dioxidul de carbon în biomasă, proces denumit „sechestrarea CO2”. Pe lângă această funcție, natura neatinsă și bogată a Letoniei demonstrează preocuparea deosebită a locuitorilor pentru un mediu înconjurător curat și sănătos.

Mai mult de atât, capitala Riga este considerată a fi cel mai curat oraş european. Atât cartierele principale, dar şi zonele periferice sunt curate, nepoluate şi fără gunoi, ceea ce reprezintă o adevărată performanţă pentru un oraş cu peste un milion de locuitori.

Norway Is The First Country In The World To Ban Deforestation, More  Countries Need To Follow Suit

Norvegia

A treia ţară din listă, dar și din clasamentul mondial, Norvegia este țara care optează pentru o dezvoltare ecologică la nivel național. Scorul acesteia este de 69,9 pe plan al longevității ecologice. Confruntându-se cu efectele încălzirii globale, oamenii încearcă prin toate mijloacele să protejeze țara de impactul distructiv al schimbărilor. 

Guvernul norvegian împreună cu populația munceşte din greu pentru a deveni un stat de carbon-neutru, fixând anul 2030 ca termen pentru a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de acest tip. Se investeşte mult pentru materializarea ideilor ecologice și a metodele prin care să nu se mai producă gaze cu efect de seră. Ca prime măsuri, autorităţile susţin utilizarea căilor ferate şi aspiră spre descoperirea unor surse alternative de combustibil. Mai mult de atât, a fost interzisă întrebuinţarea sistemelor termice alimentate cu petrol din anul 2009.

Nu în ultimul rând, oficialităţile se îngrijesc de peisajul deosebit, anunţând că vor să reducă despăduririle care au loc pe toată suprafaţa ţării. Norvegia a obţinut punctaj maxim la nivelul de împădurire și efectele mediului înconjurător asupra sănătăţii. Priveliștile uimitoare pot fi găsite prin toată Norvegia, iar fiordurile norvegiene sunt atracții cu renume mondial.

Dacă dorești să citești mai multe articole interesante, accesează site-ul oficial Youth.md și paginile noastre de FacebookInstagram și canalul de Telegram, pentru a fi la curent cu toate informațiile noi!

Reporter Youth.md : Jangă Alexandru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Startup-urile care dezvoltă soluții inovatoare în lupta anti-coronavirus pot beneficia de finanțare nerambursabilă
Next MECC anunță concurs de finanțare pentru proiecte culturale (2021)
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − three =