Cinci locuri din lume unde poți vedea cele mai frumoase ploi de meteori


meteori locuri din lume

De multe ori pe an, sute de bile de foc cerești luminează cerul noaptea. Pot fi numite stele mai luminoase, dar nu au cu adevărat nimic de-a face cu stelele. Aceste mici particule spațiale sunt meteoroizi și sunt resturi cerești. Astăzi îţi arătăm unde poţi observa cele mai frumoase ploi de meteori.

Unele dintre cele mai faimoase averse meteorice, observate de oameni de-a lungul a sute și mii de ani sunt: Perseidele, Quadrantidele, Leonidele, Gemenii și Ursidele etc. 

Iar noi îți propunem chiar o listă cu locuri de pe toată planeta pe care le poți vizita și observa chiar tu aceste minunate fenomene. Deci înarmează-te cu entuziasmul de explorator și hai să afli unde poți merge să vezi « stelele căzătoare » .

1. Parcul Național Death Valley, SUA

Parcul național Death Valley găzduiește unele dintre cele mai întunecate ceruri de noapte din Statele Unite. Valea Morții se mândrește și cu titlul Parcul Internațional al Cerului Întunecat și este îndeosebi cunoscută ca unul dintre cele mai aride locuri de pe Pământ. Death Valley deține celebrul record pentru cea mai caldă temperatură înregistrată vreodată pe Pământ, care este de 134 de grade Fahrenheit (56,6 C). Acest record a fost stabilit la 10 iulie 1913.

2. Tomintoul și Glenlivet , Scoția

Proprietatea Glenlivet este formată din 230 de kilometri pătrați de terenuri Crown Estate în Highlands din Scoția. Tot aici se află și Parcul Internațional Tomintoul și Glenlivet – Cairngorms. Această zonă îndepărtată din nordul Scoției oferă o arie retrasă pentru a admira cerul întunecat și ploile stelare pentru cea mai lungă perioadă de timp din Marea Britanie.

3. Parcul Național Mercantour, Franța

Acest parc din Franța este este excepțional de întunecat, permițând o vizualizare spațială uimitoare a cerului nocturn, precum și asistarea la o varietate de averse meteorice. Cu Alpii înzăpeziți și o vale din rocă roșie, Parcul Național Mercantour este un loc cu biodiversitate minunată și un cer înstelat fermecător. Și nu în ultimul rând parcul oferă un peisaj care impresionează prin frumusețea pură a vârfurilor muntoase, a văilor adânci și a cheilor.

4. Ținutul Muntos Cameron, Malaysia

Una dintre cele mai vechi locuri turistice din Malaysia, acest ținut întins oferă o climă plăcută și priveliști amețitoare asupra dealurilor rulante, de după care se ivesc « stele căzătoare ». În afară de moșiile sale, podișul este remarcat pentru vremea sa răcoroasă, livezi, pepiniere, terenuri agricole, cascade, râuri, lacuri, animale sălbatice, pădure de mușchi, teren de golf, hoteluri, lăcașuri de cult, bungalouri, muzeu și locuitori autohtoni.

5. Parcul Național Denali, Alaska

Parcul Național Denali este destul de departe de civilizație și oferă șansele cele mai bune de a fi martor la o ploaie de meteoriți. Aversele meteorice în timpul iernii sunt dure în jurul Parcului Național Denali, dar este un loc excelent pentru a prinde cu ochii Perseidele.

În plus, este și un loc minunat pentru a prinde Aurora Borealis. Călătorind de-a lungul parcului vei vedea că pădurea de taiga cu o altitudine relativ redusă se întinde către tundra înaltă și munții de zăpadă, culminând cu cel mai înalt vârf din America de Nord- Denali.

Aversele meteorologice au provocat uimire și admirație milenii. Multe din sculpturile și picturile antice din întreaga lume înfățișează meteori care cad din cer. Grecii și romanii credeau că apariția cometelor și a meteorilor erau semne că ceva bun sau rău s-a întâmplat sau urma să se întâmple. Sper că această informație la fel a provocat în tine interesul atât pentru ploile de meteori cât și pentru pagina noastră de  Facebook sau Instagram unde poți găsi și alte lucruri la fel de uimitoare.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Zilele Europene la BNRM: Vezi programul pentru septembrie-octombrie
Next Fă cunoștință cu o listă de cărți ce au pus bazele unora dintre cele mai bune filme din zilele de astăzi!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =