De ce este grija de sine importană și ce înseamnă ea cu adevărat?


Prinși în haosul prezentului, cu multe lucruri pe cap, uităm câteodată să purtăm de grijă celei mai importante persoane din lume – nouă însăși. Iată de ce astăzi v-am pregătit câteva sfaturi pentru a-ți face cunoștință cu ceva de o importanță mare – grija de sine.

De ce este importantă grija de sine?

Grija față de corpul și mintea ta, pentru a te asigura că sunt într-o stare bună, în fiecare zi, poate fi epuizantă. Să înveți cum să te alimentezi corect, să reduci stresul, să practici sportul în mod regulat și să iei o pauză când ai nevoie, sunt doar câteva dintre puntele ce sumarizează grija de sine.

Cei mai mulți dintre noi suntem foarte ocupați, fiind la studii, serviciu sau suntem prea consumați de tehnologie pentru a ne face timp pentru noi înșine. Me-time-ul este de obicei ultimul pe ordinea de zi. Mai rău, uneori ne putem simți vinovați pentru că facem o pauză și luăm puțin timp pentru a ne relaxa.

Imagine similară

Cum începi să ai grijă de tine?

Din fericire, puteți face multe lucruri pentru a te angaja în grija de sine. Pentru a începe, ia acest test de bunăstare pentru a afla ce strategii de auto-îngrijire pot fi utile în special pentru tine.

Iată 12 moduri de a începe cu grija de sine:

Faceți ca somnul să fie o parte din rutina de auto-îngrijire

Somnul poate avea un efect uriaș asupra modului în care te simți atât emoțional, cât și fizic. Insuficiența lui poate cauza chiar probleme majore de sănătate. Stresul și surplusul de activități pot afecta calitatea somnului.

Pentru a asigura un somn de calitate, începe prin a analiza rutina de noapte. Ai obiceiul de a mânca înainte de somn sau a bea o ceașcă de ceai, cafea? Dacă da, este deosebit de important să stai departe de cofeină și zahăr înainte de somn, pentru că acestea tind să te țină treaz.

How to Sleep Better with Arthritis: Tips from Patients

Reducerea stresului este, de asemenea, esențială. Dacă ai stres legat de muncă, gândește-te la cele mai bune soluții pentru a te calma după o zi grea. S-ar putea să vorbești cu angajatorul tău despre reducerea volumului de muncă.

Asigură-te că dormitorul tău este cel mai bun loc posibil pentru un somn de calitate. Ar trebui să fie fără lucruri care te pot distrage (cum ar fi un televizor, laptop, telefon mobil etc.). Și asigură-te că ai perdele întunecate pentru a împiedica soarele să te trezească prea devreme dimineața.

Sport zilnic ca parte a rutinei de auto-îngrijire.

Știm cu toții că exercițiul este bun pentru noi, dar știm cu adevărat cât de benefic este? Exercițiile zilnice te pot ajuta atât fizic, cât și psihologic, stimulându-ți starea de spirit și reducând stresul și anxietatea.

The Pricey New World of Meditation | Outside Online

Desigur, poate fi greu să mergi la sală în fiecare zi, așa că încearcă să încorporezi alte activități fizice, cum ar fi mersul pe jos, tenisul sau yoga, care s-ar putea să le încadrezi mai ușor în program. Cel mai important este să creezi o rutină care să funcționeze pentru tine.

Dieta sănătoasă – prietenul stării de bine

People with different eating habits | Free Vector

Consumarea alimentelor potrivite poate ajuta la prevenirea pierderilor de memorie și inflamației pe termen scurt. Ambele pot avea efecte pe termen lung asupra creierului și, la rândul său, asupra restului corpului. Unele dintre cele mai uimitoare alimente de auto-îngrijire includ pește, afine, nuci, legume cu frunze verzi și brățări, precum broccoli.

Spune NU altora și DA grijei de sine:

Să înveți să spui NU este cu adevărat greu, mulți dintre noi ne simțim obligați să spunem DA, când cineva ne cere timpul sau energia.

8 Tips for Self Care from Female Founders Fund - Female Founders Fund

Cu toate acestea, dacă ești deja stresat sau suprasolicitat, spunând da celor dragi sau colegilor de serviciu, poți spori nivelul de anxietate și iritabilitate. Poate să fie nevoie de puțin practică, dar după ce înveți cum să spui politicos NU, vei începe să te simți mai împuternicit și vei avea mai mult timp pentru tine.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fă o excursie virtuală în cele mai frumoase locuri din lume
Next Concurs de granturi: Monitorizarea reformei justiției la nivel local
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 4 =