Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă prezintă situația tinerilor șomeri

programe pentru tineri, joburi pentru tineri

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) este autoritatea administrativă subordonată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale care realizează atribuțiile în următoarele domenii:

  • implementarea politicii de promovare a ocupării forței de muncă;
  • migrația forței de muncă;
  • asigurarea de șomaj.

Misiunea acesteia este sporirea posibilităților de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și susținerea angajatorilor la identificarea forței de muncă calificate și crearea locurilor noi de muncă. 

Activitățile sunt adresate:

  • agenţilor economici aflaţi în căutare de angajaţi;
  • persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și șomerilor;
  • cetăţenilor Republicii Moldova care pleacă la muncă peste hotare;
  • cetăţenilor străini angajaţi la muncă în Republica Moldova.

Pe întreg teritoriul țării suntem reprezentați și acționăm prin intermediul a 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Astfel, conform datelor oferite de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, în perioada ianuarie-iunie 2019, la STOFM au fost înregistrate cu statut de șomer 14014 persoane, dintre care 3111 persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani (22,2% persoane tinere din total șomeri înregistrați). Totodată, în aceeași perioadă a anului, ca urmare a prestării serviciilor și măsurilor de ocupare a forței de muncă, au fost plasate în câmpul muncii 6270 de persoane, dintre care 1731 de persoane tinere (55,6 % din tineri înregistrați).

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă
Infografic – situația tinerilor șomeri în țară

Pentru mai multe informaţii adresați-vă:

Subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă                   Program: luni – vineri, orele 8.00 – 17.00 (pauză 12.00-13.00)

Centrului de Apel – Piața muncii Republica Moldova: 0 8000 1000 (apel gratuit). Apel taxabil din străinătate: (+373 22) 838 414

Program: luni-vineri 08:30 – 15:30

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Târgul de Cariere Chișinău 2019
Next Diamond Challenge - competiție internațională de antreprenoriat
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + eight =