Avantajele cursului opțional de Educație Financiară în școli


educație

Indiferent de profesia pe care o avem, fiecare dintre noi face cunoștință cu o oarecare educație financiară. În momentul în care eşti plătit pentru ceea ce faci şi foloseşti banii pentru a achiziţiona bunuri sau servicii, intri în lumea finanţelor.

Atunci când auzim termenul de educaţie financiară, majoritatea ne gândim la instrumente financiare complexe, dar de fapt educaţia financiară se referă la noţiunile de bază pe care fiecare dintre noi ar trebui să le aibă.

Termeni precum administrarea  veniturilor, prioritizarea şi planificarea cheltuielilor, economisire şi investiţii, nu ar trebui să lipsească din vocabularul tău.

Acea educaţie financiară te învaţă cum funcţionează banii, de unde provin, cum să îi administrezi eficient şi cum să îi înmulţeşti investindu-i.

Motive pentru care educația financiară ar trebui introdusă ca materie opțională în școli.

  1. Învăţând diferenţa între nevoi şi dorinţe, înveţi să prioritizezi cheltuielile şi să economiseşti pentru achiziţiile de mare valoare sau pentru obiectivele pe termen lung.
  2. O educaţie financiară sănătoasă te va ajuta să iei decizii financiare bine informate. Să înţelegi cum funcţionează produsele financiare şi să faci diferenţa de instrumente financiare. Să poți alege soluţia cea mai potrivită pentru nevoile tale.
  3. Având o educaţie financiară solidă vei utiliza adecvat  instrumentele de creditare, astfel încât să ai numai beneficii. Vei putea decide când să apelezi la creditare pentru satisfacerea nevoilor financiare şi când economisirea este soluţia optimă.
  4. Te ajută să îţi însuşeşti noţiuni de planificare financiară şi să îţi organizezi finanţele şi viitorul.
  5. Te ajută să alegi din multitudinea de opţiuni financiare complexe, atât în privinţa produselor de creditare cât şi a produselor de investiţii. Pieţele financiare evoluează şi se dezvoltă într-un ritm accelerat, trebuie să fii bine informat pentru a putea alege cele mai bune soluţii financiare pentru obiectivele tale.
  6. Educaţia financiară contribuie la creşterea numărului de adulţi cu un comportament financiar responsabil şi are impact asupra evoluţiei economice a întregii societăţi.
  7. Educaţia financiară îţi dă posibilitatea să devii un adult responsabil şi independent financiar.
  8. Oamenii cu un nivel de educaţie financiară crescută au şanse mai mari să aibă succes în viaţă.

Responsabilitatea financiară a fiecăruia:

Odată cu evoluţia tehnologiei, a evoluat şi accesul la produsele financiare complexe. În prezent, poţi accesa produse financiare fără să te prezinţi la instituţiile care le oferă. De aceea, trebuie să fii sigur că înţelegi produsele pentru care optezi şi să te asiguri că generaţiile tinere, care au acces nelimitat la tehnologie, conştientizează importanţa educaţiei financiare.

Într-o lume în care responsabilitatea financiară individuală creşte şi fiecare este răspunzător pentru propria stabilitate financiară, educaţia financiară este esenţială. Este imposibil să ai succes în viaţa modernă fără să ştii să scrii şi să citeşti. Tot aşa, este imposibil să ai succes în sistemul financiar complex de astăzi, fără să ai noţiunile financiare de bază bine însuşite.

Echipa Youth.md dorește să-ți dezvolți cu succes o educație financiară. De asemenea, îți recomandăm să ne urmărești și să ne susții pe rețelele noastre de socializare (Instagram, Facebook și Telegram).

 Reporter Youth.md: Caldari Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Planet Group International angajează dezvoltator senior Java
Next Cunoaște cele mai populare mituri despre tortură
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =