Atelier de lucru pentru artiști vizuali & media cu Cristina David, artistă vizuală din București

Artă+Artă, atelier pentru artiștii vizuali, Cristina David

Artiștii vizuari & media sunt invitați la atelierul „Artă+Artă”, cu Cristina David, artistă vizuală din București, care va fi organizat pe 17 și 18 aprilie, la Chișinău. 

„În interiorul comunității, artiștii se susțin reciproc, se respectă și se admiră uneori. Ne împărtășim ideile, vorbim despre etapele de lucru și ne susținem atunci când avem probleme de ordin logistic sau conceptual. Ce se întâmplă atunci când oamenii cu cariere individuale din aceleași domenii de lucru încercă să colaboreze? În ultimii ani s-a vorbit mult despre colaborările trans-disciplinare (interdisciplinare) în mediul artistic. Sunt interesată de aceste dialoguri, mai ales de dialogul dintre artă și știință, dar recent am început să am un interes aparte față de aspectul intra-disciplinar al cooperării dintre artiști. Îi invit pe colegii mei artiști să mi se alăture pentru o întâlnire de 2 zile în cadrul evenimentului Artist+Artist, pentru a încerca să lucrăm la proiecte comune. Nu pentru a ne susține reciproc în proiectele noastre individuale, ci pentru a crea o pepenieră de idei pe care să le punem în practică împreună”.

AGENDA atelierului:

Ziua 1 (Blocul III, atelierul 209, FAPDD / AMTAP, str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău):
– o scurtă introducere a inițiativei Artist+Artist urmată de o sesiune de întrebări / răspunsuri;
– formarea grupurilor de lucru;
– discutarea ideilor (brainstorming) și lucrul asupra proiectelor.

Ziua 2 (Blocul III, BUNKER, FAPDD / AMTAP, str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău):
– întâlnirea participanților și continuarea lucrului asupra proiectelor;
– prezentarea proiectului sau a etapelor de lucru;
– Întrebări pe final de atelier și concluzii.

Pentru a participa la eveniment e necesar să completați acest formular.

Notă: Cristina David este o artistă vizuală din București. A urmat cursurile Facultății de matematică timp de doi ani, apoi a absolvit Facultatea de arte vizuale din cadrul Universității naționale de arte din București. În 2007 a absolvit programul de masterat al Academiei de artă din Bergen, Norvegia. Lucrările acesteia au fost arătate în diferite spații de expunere și în cadrul anumitor evenimente de artă contemporană, precum: Muzeul național de artă contemporană (București), Video Art Biennial (Tel- Aviv), Shedhalle (Zurich), Montehermoso Art Space (Vitoria- Spania), Futura Gallery (Praga), Manifesta8- Contemporary Art Biennial (Spania), The Performance Art Institute (PAI) (San Francisco), Rotor gallery (Graz), tranzit.org/ Iași, , Freiraum Q21- MuseumsQuartier (Viena). În 2015 a inițiat împreună cu curatoarea și istoricul de artă Alina Șerban un curs universitar la Universitatea națională de artă din București numit Clovnii Catastrofei: un deceniu de radicalism, umor și politici identitare în România, fosta Iugoslavie și spațiul ex-Sovietic.

Pentru mai multe detalii, contactați organizatorii evenimentului: 022 286317, info@oberliht.org.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous VIDEOCHIOŞC: selecție de artă video! Vino marți seara la „Apartamentul Deschis” să privești filme bune, în aer liber
Next Participă la aceste trei training-uri și învață să comunici „ALTFEL”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =