Atelier de instruire „Advocacy pentru o protecţie mai bună împotriva discriminării”


atelier de instruire non discriminare

Fundaţia Est-Europeană invită reprezentanții organizațiilor societății civile să participe la un atelier de instruire „Advocacy pentru o protecţie mai bună împotriva discriminării”.

Atelierul de instruire este implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”,  finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Suedia.

Descriere atelier:

Scopul atelierului este de a întări capacitatea organizaţiilor societăţii civile de a identifica și documenta cazuri de discriminare. În cadrul atelierului participanţii vor acumula cunoştinţe privind conceptul discriminării prevăzut în legislaţia naţională, barierele și provocările cu care se confruntă diverse victime ale discriminării.

De asemenea, participanţii îşi vor întări abilităţile de identificare a diferitor forme de discriminare. Totodată, participanții vor obține aptitudini de formulare a plîngerior și de abilitare a victimelor discriminării să depună plângerile către Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii sau instanțele de judecată. 

Beneficii pentru participanți:

Notă! Urmare atelierului de instruire va fi organizat un concurs de granturi concentrat pe identificarea și documentarea cazurilor de discriminare şi abilitarea victimelor.

Atelierul de trei zile va avea loc în perioada 29-31 octombrie, 2020. Numărul maxim de participanți la atelierul de instruire va fi de 20 de persoane.

Cum poți participa?

Înregistrarea la atelier se va face în ordinea expedierii formularelor de participare. Formularul de participare îl puteți descărca, accesând acest link.

Data limită de completare a formularului este 25 septembrie 2020.

Limba de instruire a atelierului este româna, cu posibilitatea asigurării traducerii în alte limbi vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Locația atelierului de instruire urmează a fi decisă în urma procesării formularelor de participare și în funcție de răspunsurile participanților.

Participarea la atelier este gratuită. Organizatorii vor acoperi cheltuielile de transport suportate de către participanții din afara localității în care se va desfășura activitatea de instruire.

Formularele de participare vor fi expediate prin email la următoarea adresă: concurs@eef.md cu menţiunea „instruire nediscriminare”. 

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Edu-Art 2020: Oportunități de educație artistică non-formală pentru tineri
Next Familia înseamnă colaborare, încredere și egalitate de gen
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 9 =