Vârsta nu mai este un indiciu pentru debutul tinerilor în antreprenoriat. Află părerile participanților la pre-acceleratorul de afaceri Startup School


Start-up-urile tehnologice nu mai sunt din domeniul fantastic, iar vârsta nu mai este o piedică pentru debutul tinerilor în antreprenoriat.

Pot participa atât liceenii din toate localitățile Republicii Moldova, cât și cei care locuiesc peste hotarele țării deoarece toate activitățile se vor desfășura în regim online. Limba de comunicare va fi română, iar majoritatea sesiunilor vor dura nu mai mult de 2 ore.

Înscrie-te la pre-acceleratorul Startup School by Dreamups. Ești în liceu și deja te gândești să deschizi o afacere? Atunci s-ar putea să-ți placă asta. Startup School este un pre-accelerator online pentru tinerii liceeni care doresc să învețe mai multe despre lumea startup-urilor tehnologice, lansat de Dreamups. Detalii aici.

Prima ediție Startup School a fost organizată în 2018, în parteneriat cu Orange Moldova, în care 70 de liceeni au învățat despre afacerile tehnologice.

Programul are obiectivul de a arăta o alternativă de dezvoltare o unei afaceri: crearea unei afaceri cu misiune, scalabilă, care are un impact pozitiv asupra vieților oamenilor. Dacă la sfârșitul programul decizi că startup-urile nu sunt pentru tine, poți să te alături pe viitor unei asemenea afaceri în calitate de angajat.

Petru Dragoș Istrati, Fondator AIRSHAPE, participant în prima ediție Startup School spune:

„A fost o experiență extraordinară, un adevărat carusel emoțional. Am fost motivați să lucrăm asupra produsului nostru, iar eu am câștigat și participarea în acceleratorul Founder Institute organizat de Dreamups”.

Chiar dacă participanții nu au o idee de afacere, aceștia, oricum, se pot înscrie la Startup School!

„Proiectul Startup School a fost o experiență frumoasă și utilă. În decurs de câteva luni, pas cu pas am construit planul de lansare a unei viitoare afaceri. Am învățat de la oamenii cu o bogată experiență în domeniu. Personal pentru mine Startup School a fost mai mult decât un proiect, căci în perioada de lucru am făcut cunoștință cu persoane care aveau nevoie de tineri și idei de startup, așa a luat naștere Programed” comentează Olga Morozan, studentă USMF „NICOLAE TESTEMIȚANU”, participantă a programului.

Tot pe parcursul activităților vor fi dezvoltate abilitățile de lucru în echipă. În program munca este distribuită pentru echipe formate din de 6-7 persoane. Dacă grupul are un număr mai mic, atunci alți participanți vor fi atribuiți echipei sau vor fi create echipe noi.

„Cu siguranță experiența de la Startup School a fost un pas uriaș pentru mine, mi-a apărut un interes deosebit antreprenorial, care la rândul său a dezvoltat alte calități în mine. De asemenea după toată informația care am studiat-o și ne-a fost oferită în cadrul acestui proiect, pot să identific care sunt cele mai frecvente greșeli ale unui business mic și de asemenea m-a făcut să înțeleg alți factori importanți, spre exemplu impactul concurenței, și ce plusuri are să aduci ceva inovativ pe piață” vorbește Anastasia Coroi, Fondatoare PETLORD, absolventă a programului.

Formularul de înregistrare la program îl găsești aici

Termenul-limită de înscriere la Startup School este 25 Octombrie, iar rezultatul va fi anunțat, în următoarele 2 zile după închiderea aplicărilor. Pentru a afla mai multe detalii despre program, accesează startupschool.md.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general, Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Finanțare nerambursabilă pentru proiectele realizate de casele de producție de pe ambele maluri ale Nistrului
Next Eveniment gratuit pentru tineri: „Tu ai dreptul să fii informat”
Dreamups
About the author

Dreamups

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =