Află de ce ne face fericiți cititul și de ce ar trebui să îl practici mai des!


cititul beneficii

Stephen King a spus odată în „On Writing: A Memoir of the Craft” că „cărțile sunt o magie unic portabilă”. În A Dance With Dragons, George R. R. Martin spune că „un cititor trăiește o mie de vieți înainte să moară … omul care nu citește niciodată trăiește doar una”. Există multe motive pentru care cititul te face să te simți mai fericit; iar acești autori înțeleg cu siguranță acest lucru.

Atât de mulți scriitori și cititori și-au mărturisit dragostea de lectură și, dacă sunteți iubitor de cărți; puteți relata la declarațiile lor. Există ceva magic în deschiderea unei cărți și lăsarea lumii reale în urmă. Când vremurile sunt dificile, sau treci printr-o experiență dureroasă sau vrei doar să scapi, lumile din cărți te așteaptă întotdeauna; cărțile te pot ajuta literalmente să ai grijă de tine.

(i have too many to link under each masterpost so this will be updated every time i make a new one!) notes, studying, and self-study resources self-study resources supplies igcse resources...

Lumile literare sunt cu adevărat magice sau există motive reale pentru care te simți mai fericit în timp ce citești? Chiar și după închiderea copertei unei cărți, este posibil să observați că sunteți mai liniștiți și gata să abordați viața. Indiferent dacă citiți pentru relaxare, motivație sau evadare pură, adevărul este că lectura vă poate face, de fapt, mai fericiți.

Iată câteva dintre modalitățile prin care faptul de a fi viermi de carte îți avantajează fericirea și de ce ar trebui să ieși și să iei toate cărțile.

Cititul reduce din stres

Stresul poate fi un factor major în nefericire, dar citirea ajută la ameliorarea unor tensiuni: vă puteți reduce stresul citind doar șase minute la rând. Imaginați-vă cât de uimitor v-ați simți dacă ați citi timp de șase ore. Sau șase zile consecutive.

Vă poate pune într-o tranșă

„S-a demonstrat că cititul ne pune creierul într-o stare plăcută de transă, similară meditației și aduce aceleași beneficii pentru sănătate, de relaxare profundă și calm interior”, potrivit New Yorker-ului. Nimic nu promovează fericirea ca calmul interior. Și aparent, nimic nu promovează calmul interior, cum ar fi citirea unei cărți grozave.

Cititul îmbunătățește empatia

Cercetările arată că cititul te face de fapt mai empatic. Dacă ești capabil să te pui în locul altcuiva, acest lucru va duce la o mai bună înțelegere. Sperăm că, pe termen lung, acest lucru ne poate ajuta să lucrăm pentru a crea o lume mai bună, mai corectă și, astfel, una mai fericită.

Lectura te ajută să procese ceea ce se întâmplă în realitate

Scriitoarea Eileen Gunn spune că „ceea ce face știința-ficțiune, în special în acele lucrări care se ocupă de viitor, este să ajute oamenii să înțeleagă că lucrurile se schimbă și că poți trăi prin ea”. Deci, atunci când lucrurile sunt dificil de procesat, ficțiunea te poate ajuta să scapi; dar te poate ajuta și să înțelegi lumea și să treci prin momente dificile.

Puteți întâlni noi prieteni

Fie că discutați despre cărți online, fie că începeți un club de carte pentru a vorbi despre cel mai recent bestseller, puteți găsi noi prieteni cu ajutorul literaturii. Aceste conexiuni sociale vă vor spori fericirea și veți putea citi și mai mult.

Cărțile îți pot deschide mintea

Cărțile pot duce la o minte deschisă, care îți va spori fericirea: poți deveni mai tolerant și mai puțin prejudiciabil citind; potrivit unui studiu despre Harry Potter în Journal of Applied Social Psychology.

Ți-a plăcut acest articol? Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, Instagram sau Telegram pentru a nu rata nicio oportunitate nouă pentru tine!

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Echipa Interact Chișinău caută tineri voluntari cu vârsta între 12 și 18 ani
Next Concurs video: „Contribuția limbilor străine în cariera de succes a tinerilor”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 17 =