2017 în retrospectivă – Top 3 cărți publicate în acest an


carte

Fiecare este în continuă căutare de cărți bune.Iată de ce am decis că ar trebui să încheiem acest frumos an cu o listă ce conține cele mai captivante și interesante cărți publicate în 2017.

”În ape adânci” de Paula Hawkins

carte

Paula Hawkins, faimoasa autoare a bestsellerului “Fata din tren”, revine cu un alt roman captivant și o descriere excepțională a instinctelor umane.
Descriere: Nel Abbott, este găsită moartă în râul ce trece prin oraș. În urma ei a rămas o fată de cinsprezece ani. Aceasta rămâne în grija surorii mamei sale, Jules, care e măcinată de vina că nu a auzit strigătul de ajutor a surorii sale și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis. Oare așa să fie? Citește și descoperă adevărul.

”Aviatorul” de Evgheni Vodolazkin

carte
Credits: libris.ro

Evgheni Vodolazkin este un autor rus care te cucerește prin scrierea sa, iar de data asta a facut-o prin romanul său “Aviatorul”.
Descriere: Immokenti  este născut în 1900; el este înghețat cu azot lichid la mijlocul anilor ’20, iar în 1999, când este o cu totul altă lume, este dezghețat. Prin jurnalul cu ajutorul căruia Immokenti își recuperează memoria, descoperim și noi Petersburgul din prima parte a secolului XX, copilăria, prima iubire, revoluția din 1917 și în final lagărul. Dar odată cu ieșirea lui din spital, acesta poate să înceapă o nouă viață într-o lume cu totul nouă.

”Trei coroane întunecate” de Kendare Blake

carte
Credits: librex.ro

Kendare Blake te fascinează prin metoda în care descrie cu acuratețe detaliile, decorurile și locurile unde se înbtâmplă acțiunea, iar noul roman al autoarei nu este o excepție.
Descriere: Odată cu fiecare generație, pe insula Fennbrin se naște un set de triplete, toate regine, fiecare cu drepturi egale de a moșteni coroana, toate având puteri magice unice. Mirabella e capabilă să stârnească furtuni groaznice sau flăcări sălbatice doar cu o pocnitură de deget. Katharina e otrăvitoare și Arsinoe domină natura. Pe insula Fennbrin, nu este suficientă originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru coroană. Și nu vorbesc de un joc, vorbesc despre o luptă pe viață și pe moarte. În noaptea în care surorile împlinesc șaisprezece ani, bătălia începe…iar cea care va rămâne în viață, va dobândi coroana!

Sperăm că te-am ajutat să adaugi la lista ta de lectură câteva cărți frumoase. Lectură plăcută!

Autor: Lidia Badia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous (Re)descoperă copilul din tine la acest atelier de creație organizat de Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor
Next Ești în căutarea unei burse pentru studiile de post-masterat? Încearcă Bursa Visegrad
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =