A fost lansată Săptămâna Internațională de Prevenire a Intoxicațiilor cu Plumb. Vezi ce activități se vor desfășura

ao ecocontact, saptamana internationala de prevenire a intoxicatiilor cu plumb

În cadrul Săptămânii Internaționale de Prevenire a Intoxicațiilor cu Plumb (22 – 27 octombrie 2018), A.O. EcoContact, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), lansează o campanie de informare și responsabilizare a populației, cu scopul de a aduce în atenția publicului consumator de produse alimentare, cosmetice, decorative și recreative, informații privind riscurile de intoxicare cu Plumb și modalitățile de prevenire a acestora.
În cadrul campaniei sunt prevăzute acțiuni publice, întruniri oficiale, cu participarea autorităților din domeniu, experților naționali și internaționali, reprezentanților ONG-urilor de Mediu, agenților economici, etc., care vor participa, la 23 octombrie curent, la masa rotundă cu genericul “Cadrul legislativ național privind plumbul în vopsele şi modalitatea de implementare”.

De asemenea, pe parcursul campaniei, informații cu privire la riscurile expunerii la plumbul din vopsele și efectele, pe termen lung, asupra sănătății copiilor, vor fi reprezentate publicului larg în cadrul emisiunilor televizate, articolelor de presă și a materialelor informative elaborate de AO EcoContact.

Activități de sensibilizare și informare a părinților, în special a mamelor cu copii mici și a viitoarelor mame, vor avea loc și în cadrul Festivalului Gravidelor, organizat de Revista Odoraș, unde reprezentanții Asociației împreună cu consultantul MSMPS sunt invitați la un dialog tematic cu publicul interesat, circa 200-250 de persoane.

AO EcoContact este o organizație neguvernamentală, care sprijină îmbunătățirile și parteneriatele de mediu pentru dezvoltarea durabilă a comunităților din Republica Moldova, contribuind astfel la formarea unei societăți responsabile, cu respectarea drepturilor omului și asigurarea unui mediu favorabil generației actuale și viitoare.

Detalii despre activitățile organizate de EcoContact, găsești aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te acum la Induction Programme și asigură-ți un loc de muncă la Microinvest
Next De Halloween vino la Shopping MallDova și bucură-te de cea mai așteptată sărbătoare a toamnei
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 19 =