Vino în Valea Morilor la un impresionant Meteor Shower

meteori, valea morilod, constelatie, meteor shower

Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute şi pentru că pot fi observate în perioada concediilor şi a vacanţelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În perioada 10 – 15 august, curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi anul acesta în noaptea de miercuri spre joi, după ora 22.00, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulţi meteori.

Astfel, pe 11 august se anunță o noapte luminoasă, unde cerul va fi „inundat” de meteori. Pentru ca să se întâmple acest lucru, este necesar să fii prezent în Valea Morilor și să urmărești acest fenomen alături de prieteni. Ia-ți chitara, narghileaua, pătura, muzica, prietena, prietenul, prietenii sau chiar familia și vino să te bucuri de liniște și de o noapte din ultima lună de vară.

Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa. Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astfel, din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Potrivit specialiştilor în astfel de fenomene, cel mai bun loc de observaţie este de la ţară şi de la munte, însă perseidele pot fi observate şi de la marginea oraşelor mari.

Pentru vedea meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic. Le trebuie însă un sac de dormit sau un şezlong, pe care să stea întinşi, şi îmbrăcăminte groasă având în vedere că uneori nopţile de august pot fi răcoroase.

Mai multe detalii despre întâlnire găsești pe pagina evenimentului.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous JOB//Banca Națională a Moldovei angajează jurisconsult coordonator
Next Maratonul Internațional Chișinău revine! Înregistrează-te la una dintre distanțe propuse