Vezi cum s-a desfăşurat Hramul oraşului Chişinău – o frumoasă tradiţie de peste 580 de ani


hramul

Cu toţii ştim că pe data de 14 octombrie sărbătorim ziua minunatului nostru oraş – Chişinău, care anul acesta a împlinit 581 de ani. Conform tradiţiei, chişinăuienii organizează expoziţii, concursuri, dansuri, cântece cu multă voie bună şi mese alese de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, care nu au lipsit nici în acest an.

Fiecare din cele 5 sectoare a avut teritoriul său, fiind deosebite şi unice, impresionând atât chişinăuienii cât şi turiştii cu expoziţii extraordinare de fructe, legume, cereale, articole din lemn şi ceramică, port popular, toate confecţionate de către meşterii populari. Expoziţiile erau însoţite de un iarmaroc imens, unde vizitatorii au avut ocazia să-şi procure dulciuri, vinuri alese, articole de artizanat şi vestimentare, jucării, şi o varietate de obiecte hand-made.

            

Chişinăuienii au fost încântaţi cu o multitudine de cântece, dansuri populare şi moderne interpretate de copiii din ansamblurile naţionale. Scenele săltau împreună cu spectatorii plini de energie şi voie bună, care nu au ezitat să încingă o horă împreună. Odată cu ieşirea soarelui s-a aprins şi atmosfera în oraş, totul fiind cufundat în culoare, zâmbete şi căldură. Aceasta demonstrează încă o dată cât de uniţi suntem noi, cetăţenii acestui mic oraş, pe care-l iubim şi-l preţuim, demonstrându-i acest lucru în fiecare an.

Strada era înfrumuseţată cu cele mai frumoase şi tradiţionale decoraţiuni, insoţite de tarabele fabricilor şi oraganizaţiilor naţionale, care ofereau diverse promoţii şi organizau tombole. Chişinăuienii nu au dus lipsă nici de cele mai alese bucate, care işi împrăştiau aroma peste tot, ispitindu-i pe fiecare să guste şi să se delecteze cu de toate. De asemenea, pentru siguranţa tuturor, în acest an a fost interzis consumul de alcool, totul fiind mult mai organizat şi plăcut.

Membrii echipei Youth.md au fost şi ei prezenţi la sărbătoare, admirand frumuseţile meşterilor populari, ascultând muzică bună şi dansând împreună cu ceilalţi, fiindcă cu toţii suntem un neam şi o ţară, care trebuie sa fie unită nu doar la astfel de ocazii ci oricând şi oriunde, însă totul începe de la noi, tinerii. Noi vă îndemnăm pe toţi cei care au ezitat să meargă la această sărbătoare, să vină neapărat anul viitor, fiindcă aşa ceva nu se poate de ratat!

Autor: Pelepciuc Livia

Fotograf: Tatiana Buciuceanu

 

 

 

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Strecoară-te printre frunze și vezi plante ce au dimensiuni uimitoare
Next Vino la o proiecție internațională de film și descoperă impactul fenomenului corupției