Vezi cum s-a desfășurat cea de a treia ediție a Talk Forumului ”Autoreprezentare”


talk forum

Pe 17 noiembrie 2017, sala de la Summit Events s-a umplut de culoare, inspirație și mult pozitivism, pentru că șapte tineri au decis să-și împărtășească poveștile uluitoare în cadrul celei de a III-a ediții a Talk Forum.

Evenimentele frumoase au continuitate și sunt durabile în timp, iar pentru că oferă mult mai mult decât cer în schimb, adună public select și participanți interesanți. De acest fapt s-au convins toți cei care au fost prezenți la Talk Forum, un proiect marca Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IM Swedish Development Partner.  

talk forum

În cadrul forumului, șapte tineri cu abilități deosebite au susținut șapte discursuri despre curajul de a fi ei înșiși, accesibilitatea redusă în spațiile publice, visurile, care devin pas cu pas realitate și dragostea infinită pentru viață! Ei au reușit să motiveze, să aducă zâmbete și lacrimi pe fețele spectatorilor, dar și să ne facă să medităm asupra problemelor cu care se confruntă zilnic. Cei șapte eroi ai serii de vineri sunt:

  • Maria și Dumitru Focșa, un cuplu-exemplu de la care am aflat că dragostea chiar trece prin stomac și poate începe de la o mămăligă preparată gustos
  • Iuliana Tabacari, tânăra căreia scaunul cu rotile îi oferă libertate și o face unică și care a reușit să-și învingă teama de a vorbi în fața publicului
  • Daniela Caramana, eleva ce nu se teme de schimbare și consideră că o simplă deficiență motorie nu trebuie să te oprească din a visa
  • Olga Cernei, cea care ne-a inspirat prin propria persoană
  • Olesea Topal, o doamnă profesoară de la care fiecare dintre noi are ce învăța
  • George Caramalac, pe care vă invităm să-l descoperiți aici.
  • Vladimir Andreev, tânărul pasionat de fotografie, talentul căruia nu are limite.

talk forum

Au venit să-i susțină părinții, prietenii, reprezentanții organizațiilor locale și naționale, reprezentanții din administrația publică locală sau națională, în total peste 100 de persoane, care au fost încântate de eveniment. Tinerii Cristian Porcari, care a impresionat juriul de la X Factor prin vocea sa, dar și Ekaterina Sinița, ce dansează extraordinar, au participat și ei în cadrul Talk Forum, contribuind la crearea unei atmosfere plăcute. Invitatul special al serii a fost Andreea Dăncinescu, ambasadoarea copiilor cu dizabilități din România, ce a ținut să felicite tinerii pentru succesele lor. La final, toți speakerii au primit diplome și cadouri.

talk forum

Noi, cei din echipa youth.md, am primit cu mare drag lecții de viață din partea acestor tineri minunați. Participarea la Talk Forum a fost o experiență memorabilă, așa că așteptăm cu entuziasm următoarea ediție! Iată câteva dintre impresiile colegilor noștri:

  • “Am rămas plăcut impresionat de acest eveniment, deoarece, a fost unul foarte și foarte emoționant. Am rămas plăcut surprins de povestea de viață a fiecărui speaker, mai mult, m-am pus în postura lor, deci am trăit aceleași sentimente ca și ei. A fost și bine organizat, bine-structurat, cuprinzând și numere artistice. Nu regret nici un minut petrec la Talk Forum.”  a menționat Nicu State.
  • Iolanda Croitor a subliniat: “Participând la acest forum am reușit sa privesc cu alți ochi persoanele cu dizabilități. Majoritatea din noi își fac o impresie doar privind aspectul fizic al persoanelor, ignorând capacitățile lor intelectuale. Mi-a făcut  plăcere să ascult istoriile invitaților. Cred ca orice participare la astfel de evenimente ne face sa devenim mai buni, mai sensibili cu lumea înconjurătoare. Căci, din păcate, bunătatea e un lucru rar în ziua de azi.”

Așadar, fiți cu ochii pe youth.md, pentru a descoperi tineri talentați și pasionați de ceea ce fac!

talk forum

Autor: Alexandrina Garuța

Foto credit: Iolanda Croitor

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Participă la un master-class și învață cum să îți planifici activitățile eficient
Next Află care sunt rezultatele proiectului de promovare a educației non-formale pentru tineri