Start înscrierilor la primul Workshop de weekend activEco 2018. Subiectul acestei ediții este dezvoltarea urbană

activEco 2018, Centrul pentru Urbanism, EcoVisio, workshop de weekend, dezvoltarea urbană

activEco, programul de educație ecologică derulat de EcoVisio, își caută participanții pentru primul workshop de weekend al acestei ediții! Workshop-ul, a cărui temă va fi dezvoltarea urbană și comunitară, se va desfășura între 1-3 iunie 2018, în Chișinău, și este organizat în parteneriat cu Centrul de Urbanism.

Pe parcursul weekend-ului, cei selectați vor avea ocazia să înțeleagă ce anume face un oraș să fie oraș, cum funcționează acesta și cum poate fi adaptat la nevoile comunităților pe care le găzduiește. Participanții vor putea aplica aceste cunoștințe practice în cadrul propriilor inițiative privind dezvoltarea urbană și comunitară.

”Orașul e ca un organism viu care se schimbă în urma acțiunilor noastre. La acest seminar vom încuraja participanții să creadă în ideile lor pentru a schimba spre bine comunitatea și mediul în care trăiesc”, subliniază Maria Axenti, coordonatoare de proiecte în cadrul Centrului de Urbanism și unul din facilitatorii workshop-ului.

Pe cine căutăm?

Workshop-ul este deschis celor cu vârsta între 18-30 de ani, interesați de tema dezvoltării urbane și comunitare, cu accent pe conservarea patrimoniului arhitectural, cultural și ecologic. Așteptăm participanți din toată Rep. Moldova, precum și din regiunile învecinate ale României și Ucrainei. Participarea la workshop este gratuită, iar cazarea și masa vor fi asigurate.

Înscrierile se fac online până la 15 MAI 2018, prin completarea formularului disponibil aici.

Aflat deja la cea de-a șasea ediție, activEco a debutat anul acesta cu seminarul de impuls, derulat între 1-7 aprilie la Eco-Village Moldova. Acestui workshop de weekend îi vor urma alte două, fiecare cu o temă specifică din sfera dezvoltării durabile și a antreprenoriatului social.

Pentru mai multe detalii, o puteți contacta pe Anastasia Costișanu la: anastasia@ecovisio.org sau telefonic la +373 69753284.

activEco este organizat cu sprijinul Fundației Robert Bosch și al asociației MiOst, prin programul Theodor-Heuss-Kolleg

Despre organizatori

Fondată în anul 1999, EcoVisio este o asociație obștească din Chișinău, activă în sfera ecologiei și a dezvoltării durabile. Misiunea organizației constă în atingerea potențialului real al regiunii noastre ca model de societate sustenabilă. Printre valorile promovate de EcoVisio se numără cetățenia activă, reziliența ecologică și economică, antreprenoriatul social și dezvoltarea rurală.

Centrul de Urbanism este o inițiativă fondată în 2017, al cărei scop îl constituie promovarea principiilor și a politicilor de dezvoltare teritorială durabilă. Prin parteneriate, ateliere și proiecte educaționale, ne dorim să contribuim la creșterea nivelului calității vieții în Chișinău și în țară, să avem o societate activă și inclusivă. Deși încă tânăr, Centrul de Urbanism este întărit prin multidisciplinaritatea echipei, precum și prin experiența membrilor pe plan local și internațional.

Puteți urmări activitatea organizatorilor pe paginile web și rețelele de socializare:  www.ecovisio.org | www.activeco-program.org | FB: EcoVisio | FB: activEco |.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous 54 de ore de muncă, 10 mentori, premii de valoare: Primul „Startup Weekend Women”, va avea loc în Chișinău
Next Olympic Fest 2018 - cel mai sportiv eveniment al anului, revine în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău // VIDEO