Sfaturi pentru un discurs excelent


speech

Pe când captivarea audienței este o abilitate ce necesită ani pentru dezvoltare, sunt unele metode simple de a îmbunătăți instantaneu aptitudinile de vorbire și prezentare. Aici sunt îndemnuri de pregătire, practicare și dezvoltare rapidă a competențelor.

1.Mereu lasă audienței să ia ceva acasă.

Nu contează cât de inspirațional este mesajul tău, orice audiență apreciază învățarea unui mod tangibil de a aplica lucrurile însușite în propria lor viață.

2.Creați două planuri de urgență.

Dacă ești ca și mine, „Dar dacă?” este cea mai mare sursă de anxietate: Dar dacă prezentarea ta PowerPoint eșuează, cineva constant întrerupe sau proiectorul cade? Alege două dintre cele mai mari temeri ale tale și crează-ți planuri de urgență. Ce vei face dacă se stinge proiectorul? Ce vei face dacă întâlnirea va dura mult timp și vei avea doar câteva minute de vorbit? Efortul nu va fi irosit, deoarece cu cât gândești mai mult prin scenarii diferite, cu atât mai bine te poți descurca dacă se produce ceva cu adevărat neașteptat.

4.Distribuiți o istorie emoțională.

Acum, să ne uităm la modalități neobișnuite de a-ți îmbunătăți imediat prezentările. Mulți vorbitori spun povești de auto-depreciere, dar simpla recunoaștere a unei greșeli este o pierdere dacă o folosești numai pentru a evidenția cât de departe ai ajuns. În schimb, spune o istorie și permite emoțiilor să apară. Dacă ai fost trist, spune așa. Dacă ai strigat, spune așa cum este. Dacă ai simțit remușcări, permite-le să se arate. Când împarți sentimente autentice, creezi o legătură imediată și durabilă cu publicul.

5.Oprește-te timp de 10 secunde.
Fă pauză timp de două sau trei secunde, iar publicul va presupune că te-ai pierdut; cinci secunde, ei cred că pauza este intenționată; după 10 secunde, chiar și persoanele ce scriu mesaje de pe telefon nu pot să nu atragă atenția. Când începi să vorbești din nou, publicul presupune în mod natural că pauza a fost intenționată … și că ești un vorbitor de încredere și de succes.

6.Nu-ți face scuze.

Din cauza nesiguranței, mulți vorbitori încep cu o scuză: „Nu am avut prea mult timp pentru pregătire” sau „Nu sunt foarte bun la asta”. Scuzele nu vor face publicul să te lase mai moale, dar contrar vor face oamenii să se gândească: „Atunci de ce-mi pierzi timpul?”

7.Câștigă atenția

Fă prezentarea interesantă și captivantă, în așa fel încât nimeni să nu dorească să-și verifice telefonul.

8.Mereu fii succint.

Da, asta pare ciudat, dar dacă ai la discreție 30 de minute, ia 25. Dacă ai o oră, ia 50 de minute. Respectă întotdeauna timpul publicului și încheie devreme.

Sursa:www.inc.com

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Vino cu prietenii tăi să vezi cum arată filmele făcute în 48 de ore
Next Dacă ești un tânăr antreprenor, vino la un Business Breakfast