(foto) Vezi cum s-a desfășurat atelierul de Ikebana din cadrul Săptămânii Culturale Japoneze


ikebana

La Chișinău se desfășoară Săptămâna Culturii Japoneze, dedicată celei de a a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Japonia și Republica Moldova și organizată de către Centrul de Cultură și Civilizație Japoneză Ikenobo, cu susținerea Ambasadei Japoniei în Republica Moldova.

Pe 3 și 4 octombrie, doritorii de a cunoaște mai multe despre arta și cultura japoneză au putut participa în cadrul unui atelier de creație a compozițiilor din flori vii- Ikebana.

ikebana

În cadrul evenimentului participanții și-au pus imaginația și ingeniozitatea la contribuție și au încercat să creeze adevărate opere de artă! Iar cei care i-au ghidat pe parcursul intensului proces de creație au fost profesorii Yasuhito Yasumoto și Midori Yamada. Aceștia le-au povestit despre cea mai veche școală de Ikebana din Japonia, le-au oferit sfaturi prețioase referitor la aranjarea corectă a florilor într-o compoziție înstil japonez și i-au îndemnat să își asculte inima, pentru a crea un tablou viu excepțional. La atelier, ei au făcut cunoștință cu o părticică micuță din acest cult al frumosului, fapt care i-a motivat cu siguranță să studieze cultura Japoniei mai aprofundat.

ikebana

Participanții au fost entuziasmați și de prezența Excelenței Sale, Domnul Ambasador Masanobu Yoshii, care a reușit să promoveze la cel mai înalt nivel valorile și idealurile Japoneze pe meleagurile moldave, oferind o lecție prețioasă despre patriotism și dragoste pentru tradițiile milenare.

Și noi, cei din echipa youth.md, ne-am bucurat de oportunitatea de a ne simți ca în Țara Soarelui Răsare cel puțin pentru câteva ore și vă îndemnăm să descoperiți în fiecare zi câte ceva nou și deosebit de interesant! Fii tânăr și “nu lăsa să treacă o zi fără să auzi, să vezi sau să citești ceva frumos”, adică fii cu ochii pe youth.md!

ikebana

Iar dacă nu ai reușit să creezi o Ikebana, dar ți-ar plăcea să descoperi cultura japoneză altfel, află că Săptămâna Culturii Japoneze continuă și în weekend cu Festivalul Filmului Japonez. Mai multe detalii despre desfășurarea acestuia poți găsi aici: http://youth.md/vino-la-festivalul-filmului-japonez-si-cunoaste-cultura-tarii-soarelui-rasare/.

 

Autor: Garuța Alexandrina

Fotograf: Tatiana Buciuceanu

 

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Mai ai încă o zi pentru a te înscrie la școala de gândire critică ”Challenger”
Next Dacă îți dorești să înveți limba italiană, profită de o lecție gratuită marca Oratorica