Fii parte a Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020

Strategia de dezvoltare a societății civile, ONG,

Foto simbol: buch.breckem.de

Consiliului Naţional al ONG-urilor din Moldova lansează concursul de selecție a trei persoane, care să facă parte din Comitetul de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020 (SDSC) și a trei supleanți.

Persoanele selectate vor face parte din Comitetul de monitorizare a implementării SDSC 2018–2020 în perioada iulie 2018 – decembrie  2020. Durata mandatului membrilor Comitetului de monitorizare corespunde perioadei de implementare a Strategiei. Activitatea în acest comitet constituie muncă voluntară și nu există nici un fel de retribuții financiare prevăzute pentru această activitate. Persoanele selectate vor acționa în cadrul Comitetului cu titlu individual și în mod independent.

Comitetul de monitorizare a implementării SDSC se întrunește ori de câte ori este necesar, însă nu mai rar de două ori pe an (în lunile iunie și decembrie), elaborează Planul de monitorizare a implementării SDSC, șabloane și instrucțiuni metodologice pentru raportare. Secretariatul Comitetului de monitorizare a implementării SDSC este asigurat de către subdiviziunea responsabilă de cooperarea cu societatea civilă din cadrul Cancelariei de Stat.

De asemenea, Comitetul de monitorizare elaborează anual un raport privind monitorizarea implementării Strategiei. Raportul anual privind monitorizarea SDSC este publicat pe paginile web a Parlamentului, Cancelariei de Stat, a Consiliului ONG, a CNP și a altor entități.

Cerințe față de candidați:

  • Disponibilitatea de a participa la ședințele Comitetului de monitorizare;
  • Cunoașterea la nivel avansat a limbii române;
  • Cunoașterea bună a sectorului necomercial din Republica Moldova;
  • Neimplicarea în implementarea Strategiei Dezvoltării Societăţii Civile 2018-2020.

Criterii de departajare a candidaților:

  • Experiența în sectorul necomercial;
  • Activismul și reputația în sectorul necomercial;
  • Cunoașterea provocărilor cu care se confruntă societatea civilă din Republica Moldova;
  • Experiența în monitorizarea implementării planurilor de acțiuni.

Depunerea dosarului:

Data limită pentru depunerea dosarului (CV-ul și scrisoarea de motivare în limba română) este 25 iunie 2018.

Dosarele vor fi expediate la adresa electronică: consiliulong.md@gmail.com, cu indicare la subiectul mesajului „Comitet monitorizare SDSC”.

Selectarea candidaților:

Consiliul ONG va selecta 3 membri în Comitetul de monitorizare, precum și 3 membri supleanți. Primele 3 persoane care vor acumula cele mai multe voturi vor deveni membri ai Comitetului de monitorizare, iar următoarele 3 persoane vor fi supleanți. Membrii supleanți sunt aleți în eventualitatea unui loc vacant, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obținute la concurs.

Comitetul de monitorizare a implementării Strategiei, este creat prin dispoziția Președintelui Parlamentului și este constituit din 12 membri (3 persoane fiind desemnate din rândul OSC-urilor, 3 persoane – de Guvern, 3 persoane – de Parlament și 3 persoane – de partenerii de dezvoltare).

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vocea tinerilor U-Reporteri a găsit soluții pentru problemele ce țin de buna funcționare a Centrelor de Tineret din Republica Moldova
Next JOB// Asociația Promo-LEX angajează manager de oficiu
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =