Fă un stagiu de 5 luni în Parlamentul Germaniei și obține o bursă lunară de până la 500 de euro

Burse, Stagiu în Bundestagul Germaniei, Burse în străinătate

Foto: cdn.timesofisrael.com

Parlamentul Germaniei oferă o oportunitate inedită pentru tinerii din Republica Moldova – posibilitatea de a munci cot la cot, la Berlin, cu unul dintre deputații din Bundestagul german. Stagiul are o durată de 5 luni și se va desfășura în perioada 1 martie – 31 iulie 2019.

Oferta este pentru absolvenții instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Candidații aleși vor avea posibilitatea să activeze în cadrul biroului unui deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Mai mult, bursierii vor putea frecventa în mod gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.

Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. În mod suplimentar vor fi preluate şi costurile de asigurare în caz de boală, accidente şi de răspundere civilă pentru studenţi precum şi taxele administrative şi contribuţiile de asigurări sociale. În afară de aceasta se acordă cazare gratuită sau, în cazul în care candidatul dispune de cazare proprie, se va oferi o contribuţie pentru aceste cheltuieli în valoare de 300 de euro lunar. De asemenea, cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi restituite.

Sunt eligibili candidații care s-au născut după 1 martie 1989 și posedă cunoștințe foarte bune de limba germană!

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2018 prin E-mail: info@chisinau.diplo.de într-un fişier a cărui nume să fie constituit din numele de familie şi prenumele candidatului.

Foto: ksta.de

Dosarul trebuie să conțină următoarele acte: 

  • formularul de cerere completat;
  • scrisoare detaliată de intenţie (maxim 2 pagini);
  • diploma de studii (originalul sau copia legalizată şi scanată, în limba germană sau engleză). Actul doveditor despre absolvirea studiilor poate fi prezentat în cazuri motivate până la 31 decembrie 2018. Originalul sau copia legalizată a diplomei de studii în limba germană sau engleză trebuie să fie prezentată în cadrul interviului de selectare;
  • cunoştinţe foarte bune de limbă germană (corespunzătoare nivelului B al Cadrului comun european de referinţă pentru limbi străine) pot fi demonstrate prin: diplomă oficială (de exemplu TestDaF, ZOP, DSH sau printr-un certificat doveditor IPS);
  • posedarea cunoştinţelor de limbă germană este dovedită, dacă din CV-ul candidatului sunt clare cunoştinţele de limbă germană (de exemplu, susţinerea bacalaureatului în Germania, studii la facultatea de germanistică, angajat în calitate de profesor de germană);
  • două scrisori de recomandare, în limba germană sau engleză (nu mai vechi de un an), o recomandare fiind eliberată de un profesor universitar sau angajator, în care să fie apreciată calificarea de profil a solicitantului pe o foaie oficială a instituţiei ce eliberează scrisoarea de recomandare;
  • o fotografie în format electronic (JPEG sau alt format);
  • copia paşaportului de călătorie sau copia buletinului de identitate.

În cazul în care documentul în formatul pdf depăşeşte 15 MB, dosarul se va expedia în mai multe email-uri, a căror anexe nu vor depăşi 15 MB.

Persoana de contact din cadrul Ambasadei Germaniei la Chișinău, care vă poate oferi mai multe detalii, este Alexandr Filipp (tel. 022 200 600, e-mail: pr-100@chis.diplo.de ). De asemenea, mai multe informaţii despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare, puteți găsi aici.

Succes!

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Pe 27-28 martie ai întâlnire cu viitoarea ta carieră
Next Burse de studii în Slovacia la licență și masterat! Specialitățile și termenul limită de depunere a dosarului