Educația Financiară și Socială o prioritate pentru tinerii din Republica Moldova

educatia financiara pentru tineri

Pe 16 septembrie a avut loc evenimentul de închidere a proiectului „Educația Financiară și Socială pentru Tineri”. În cadrul acestuia au participat reprezentanți ai regiunilor unde s-a desfășurat proiectul, beneficiari, finanțatori, care, prin efortul comun, au contribuit la îmbunătățirea și promovarea educației financiare și sociale în rândul tinerilor.

În perioada 13 – 19 august, s-a desfășurat „Săptămâna Educației Financiare și Sociale pentru Tineri” (FSEY). Evenimentele au avut loc la Tohateen HUB și au constat din activități în trei regiuni-pilot, prin intermediul cărora a fost promovată educația financiară și socială în rândul tinerilor.

Valeriu Drăgălin, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, a declarat că „acest proiect este o mândrie pentru CNTM. Educația financară și socială reprezintă o prioritate, iar proiectul a demonstrat că tinerii au nevoie de suport informațional în acest domeniu. CNTM va continua să dezvolte proiecte ce să corespundă acestor cerințe și sperăm foarte mult că și statul va crea un program național în acest sens”.

Totodată „Dezvoltarea aptitudinilor și competențelor în domeniul financiar, la moment, nu mai este doar un lux, ci o necesitate. Personal am fost profund impresionat de interesul tinerilor din cele trei regiuni ale proiectului (Chișinău, Bender și Basarabeasca) față de subiect, precum și de progresul pe care l-au făcut într-o săptămână de instruiri”, a menționat Igor Ciurea, coordonatorul proiectului.

Amintim că FSEY este un proiect finanțat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu 3 organizații regionale din 3 orașe Chișinău, Basarabeasca și Bender: Centrul de Informare și Resurse PRO BONO.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Vino la Ziua Ușilor Deschise și familiarizează-te cu serviciile şi ofertele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”
Next Fii voluntar la Festivalul de Film Internațional vezi ce se află în spatele camerei de filmat