Despre scopuri sau cum să eşuezi garantat


Fiecare din noi are drumul său, la unele persoane calea este în curs de desfăşurare, iar la altele este deja întinsă şi bătută bine. În majoritatea cazurilor noi ne alegem itinerariul pe care-l vom străbate, noi ne coasem scopurile din stofa dorită. Ar trebui mereu să ne axăm pe faptul că indiferent de decizia luată, drumul corect niciodată nu este uşor. Există principiul 90/10 care presupune că 90 de procente din viaţa noastră stă în propriile mâini, bazându-se pe algerile şi munca noastră, pe când celelalte 10 procente sunt ceea ce nu noi decidem, adică ziua naşterii şi ziua morţii. Luând în considerare principiul dat, unul din sfaturi ca să eşuezi garantat este să ca toate o sută de procente să-i ofere aşa-zisei soarte, să crezi că dacă este scris să fii bogat, aşa şi va fi! Nu, lumea dată nu fucţionează astfel.

Cel mai simplu este să alegi ceea ce nu necesită efort, ce nu necesită ore de pregătire sau muncă. Cel mai simplu este să renunţi, să spui că nu poţi, că nu-ţi va reuşi. Să te dai bătut şi să te laşi pradă oboselii. Nu există succes fără osteneală şi nici scopuri atinse fără jertfe.

Următorul sfat pentru a eşua garantat este să-i acuzi pe ceilalţi. Să dai vina pe oameni, să spui că ei nu ţi-au creat ambianţa potrivită pentru a te dezvolta. Să-i învinuieşti că ţi-au stat în cale şi nu ţi-au permis să continui. Uneori contează foarte mult faptul că cineva te susţine, însă adesea cheia reuşitelor este încrederea în sine. Trebuie să înveţi că oamenii sunt temporari, ei vin şi pleacă, însă persoana care îţi va fi mereu alături eşti tu însuţi.

Cel de al patrulea punct este să găseşti scuze, să cauţi motive să laşi baltă tot ce ai început. Să încerci să pleci de pe calea ce de îndată ai început-o ţi s-a părut grea şi ai decis s-o laşi, considerând că vei găsi ceva mai bun şi mai simplu. Să te justifici că nu ai reuşit şi o mulţime de alte motive aberante, ce adesea nici noi nu le credem.

Plânge-te de orice şi vei cădea la pămînt instantaneu. Plânge-te că te-ai murdărit de noroi, mergând către scopurile tale. Plânge-te că îţi e greu şi nu vei izbuti niciodată şi la sigur vei putea vedea cum nu izbuteşti. Dacă vrei să reuşeşti, spune-ţi mereu că totul e bine, că totul va merge conform planului, căci atunci când şi tu vei crede în ceea ce-ţi spui, atunci astfel şi se va întâmpla, căci gândul are o mare forţă de atracţie, gândurile se materializează.

Dacă nu crezi în tine, eşti foarte aproape de eşec, pentru că sceptismul este unul din cel mai important punct despre cum să eşuezi garantat. Încrederea în propriile forţe este cel mai important ingredient  în reţeta succesului.

Valorează părerea altora mai mult decât, părerea ta. Ascultă-i pe ceilalţi şi procedează la fel cum vor ei şi vei rata ţinta. Adevărul este că mereu vor exista oameni ce vor spune că nu eşti în stare, că nu poţi face acel lucru, doar din cauza că ei nu au izbutit sau că sunt învidioşi că ai ajuns atât de departe.

Ultimul punct ce îţi va garanta eşecul, este să amâni şi să nu începi niciodată. Cea mai mare greşeală pe care o mare parte din oameni o comit este de a lăsa dorinţele şi scopurile neîndeplinite, puse de o parte, ascunse într-o cutie şi aruncate de pe o zi pe alta.

Eşecul e foarte simplu şi, în definitiv, totul depinde de tine dacă acesta va fi un eşec sau un succes. Nu uita că uneori câştigăm, alteori învăţăm. Youth.md crede în tine şi în visul tău,  motivându-te să munceşti asupra lui cu ajutorul articolelor zilnice. Dacă vreodată vei avea nevoie de inspiraţie, platforma noastră are doza potrivită pentru fiecare. Visurile au frumoasă obişnuinţă de a se împlini!

Autor: Panaguţa Cristina

 

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Vizionează câteva filme ucrainene și participă la o discuție cu Oleksiy Radynski
Next Participă la un curs de Public Speaking și Dicție şi îmbunătăţeşte-ţi abilităţile de orator