Cu ocazia zilei Europei, audiază două concerte de muzică clasică


Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu suportul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova reuneşte, într-un concert de muzică clasică, tinere talente și muzicieni profesionişti de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul conține un regal de muzică vocală, instrumentală şi dans, cu o suită de capodopere ale compozitorilor clasici europeni: Mozart, Beethoven, Chopin, Monti, Verdi, Gounod, Strauss,  Lehar, Dvorak, Dimitrescu, precum și o incursiune în istoricul muzical european, prezentat de muzicologul Irina Martîniuc.

În scenă vor evolua artişti de prestigiu național: soprana Tatiana Costiuc, Maestru în Artă și tenorul Serghei Pilipețchi, solist al orchestrei simfonice din Tiraspol, precum și cei mai promițători tineri: violonista Ana Oboroc și Lotana Mîtcu (Bender), violoncelistul Denis Rîșcovoi, acordeonistul Radu Rățoi, flautistul Ivan Brînzari (Tiraspol).

Interpreții vor fi acompaniați de orchestra rezidentă a Filarmonicii Naţionale sub bagheta dirijorului Robert Gutter din Romania și de ansamblurile de dans „Soarele”, „Versia” și „CrisStyle” de la Centrul ARTICO.

Programul artistic va fi prezentat într-un șir de evenimente, respectiv pe 10 mai 2017 ora 13.00 și ora 14.30, iar pe 12 mai – evenimentul dedicat promovării valorile culturale europene se va desfășura la ora 18.00, în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău, accesul la concerte este liber.

Sursă: http://diez.md/2017/05/06/intrare-gratis-profitati-de-oportunitatea-de-audia-doua-concerte-de-muzica-clasica-europeana/ 

 

ziua europei

comments powered by HyperComments
Previous Dacă ești pasionat de broderie, participă la o șezătoare modernă
Next Devino voluntar în filiala sec. Râșcani a organizației ”Serviciul pentru pace”